Zece maşini scoase la licitaţie de Fisc. Cu cât se vinde Mercedesul unui om de afaceri

Fiscul ieşean se transformă în dealer auto în săptămânile viitoare, scoţând la vânzare peste zece autoturisme de la contribuabilii rău platnici. Printre acestea se află şi autoturismul de lux al unui afacerist evazionist care a prejudiciat bugetul de stat cu circa un milion de euro, preţul acestuia fiind redus la jumătate în prezent.

09 ian. 2017, 09:39
Zece maşini scoase la licitaţie de Fisc. Cu cât se vinde Mercedesul unui om de afaceri

Dumitru Amişculesei, din Botoşani, a primit o condamnare de trei ani de închisoare după ce a produs, deţinut şi comercializat ilegal băuturi alcoolice. Sechestrul asupra autoturismului Mecedes Benz 221 este instituit încă din anul 2011, însă niciun ofertant nu s-a arătat până în prezent interesat să îl achiziţioneze. Automobilul a fost fabricat în anul 2006, are o capacitate cilindrică de 2.987 cmc, are motorizare diesel, culoarea gri metalizat şi are parcurşi circa 130.000 kilometri.

Asupra autoturismului din garajul Fiscului are drept de gaj Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, care l-a trimis în judecată pentru evaziune fiscală pe Dumitru Amişculesei. Însă, în cazul de faţă, cel executat nu este Dumitru Amişculesei, ci unul din fiii săi, Andrei, condamnat cu suspendare în acest dosar, scrie Ziarul de Iaşi. Fiind a treia licitaţie, Fiscul a redus preţul de pornire până la jumătate, astfel că persoanele interesate pot achiziţiona limuzina, pe 16 ianuarie, ora 13, cu preţul de 36.235 lei fără TVA, preţ care se va păstra şi la următoarele şedinţe în cazul nevalorificării. Licitaţia va fi organizată, ca şi precedentele şedinţe, la sediul DGRFP din Iaşi. 

ANAF scoate la vânzare o serie de maşini de lux, confiscate. Cu cât se vinde un Porsche Cayenne ori un Ford Mustang GALERIE FOTO

Ce automobile vor mai fi scoase la vânzare

Totodată, pe 19 ianurie, de la ora 10, cel puţin alte zece autoturisme aflate sub sechestrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi vor fi scoase la mezat. Astfel, din patrimoniul societăţii comerciale Creativ Biz Solutions va fi scos la vânzare un autoturism Honda Berlină cu hayon, fabricat în anul 2007 şi cu circa 150.000 km parcurşi, preţul de pornire fiind de 9.800 lei fără TVA. O altă firmă executată este Container Factory Iaşi, acesteia fiindu-i scoase la vânzare două maşini: un Daewoo Cielo din 2007 cu 110.000 km parcurşi la preţul de 4.553 lei fără TVA şi un Renault Megane break din 2006 cu 218.000 km parcurşi la preţul de 7.575 lei fără TVA. Un alt autoturism Daewoo, Matiz, din 2003 şi 118.000 km parcurşi, aparţinând firmei Tagus Contor România, are un preţ de pornire de 1.755 lei fără TVA. Nici autoturismele Dacia Logan nu lipsesc din garajul Fiscului, patru astfel de maşini, fabricate în 2007 şi 2008, sunt vândute din patrimoniul societăţii Symchris SRL, preţul stabilit pentru fiecare unitate fiind de 3.600 lei fără TVA. Ultima societate executată este FGM Tour, însă autoturismul Daewoo Cielo scos la vânzare este grav avariat şi poate fi cumpărat doar ca fier vechi, preţul de pornire fiind de 630 lei fără TVA. 

Citeşte şi Chilipiruri auto de la Fisc: ANAF vinde BMW-uri la 3.000 de euro