19 răniţi într-un accident TERIBIL în Prahova. Un TIR şi un microbuz s-au ciocnit violent

Un TIR și un microbuz s-au ciocnit violent marţi seară, în localitatea prahoveană Băicoi. Nouă persoane dintre cele 19 rănite au rămas internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, între acestea fiind o femeie căreia i-a fost amputat braţul stâng.

17 nov. 2015, 21:18

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al SJU Ploiești, medicul Andrei Ilinca, a declarat, miercuri, că 19 persoane au fost aduse cu ambulanțele la această unitate sanitară, nouă dintre ele rămânând internate, iar celelalte primind îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

Șase dintre cei nouă pacienți care au rămas la spital sunt internați pe secția de chirurgie plastică, ceilalți trei fiind la chirurgie generală, ORL și ortopedie.

Potrivit sursei citate, majoritatea victimelor au suferit contuzii toracice, fracturi ale membrelor superioare, plăgi la nivelul scalpului și al feței și traumatisme cranio-faciale minore, unei femei fiindu-i amputată o mână ca urmare a traumatismului major suferit.

Conform unor surse oficiale, microbuzul cu o capacitate de 28 de locuri transporta muncitori, abia plecase din cartierul Dâmbu al oraşului Băicoi şi se îndrepta către localitatea Floreşti.

Accidentul a avut loc, marţi seară, pe strada Republicii din Băicoi, după ce microbuzul a fost lovit de un TIR care ieşea de pe o stradă secundară.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, colonelul Nicolae Popescu, spunea că, în urma accidentului, 19 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti, precizând că alţi şapte pasageri din microbuz au refuzat să fie duşi la spital.

Poliţia a deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.