Zeci de cupluri vor primi bani de la stat! Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de acest sprijin financiar

Cuplurile infertile din Brașov vor fi susținute financiar de autorități să facă fertilizare in vitro. Această măsură a fost luată de curând, din dorința de a spori natalitatea, care în ultimii ani este într-o continuă scădere.

22 nov. 2018, 09:20
Zeci de cupluri vor primi bani de la stat! Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de acest sprijin financiar

Cuplurile infertile din Braşov ar putea beneficia de finanțare pentru procedurile de fertilizare in vitro, conform primarului George Scripcaru, care a declarat că va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre care prevede sprijinirea cuplurilor infertile.

Edilul a spus că a avut, în ultima perioadă, o serie de discuţii cu reprezentanţii unei asociaţii care se ocupă de probleme de fertilitate cu privire la greutăţile pe care le întâmpină cuplurile care îşi doresc copii, dar nu reuşesc acest lucru.

„Având în vedere faptul că natalitatea la Braşov este într-o continuă scădere, ceea ce ne va crea mari probleme pe termen mediu şi lung, am luat decizia de a propune Consiliului Local să aprobe, pe lângă tichetele pentru nou-născuţi, şi demararea unui program de susţinere financiară a tratamentelor de fertilizare in vitro pentru cei care au domiciliul în Braşov, începând cu anul 2019”, a spus primarul Braşovului.

Burse de până la 10.000 de lei pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură