Zeci de gospodării şi anexe, inundate în mai multe localităţi din judeţul Olt

Echipe de pompieri şi jandarmi intervin în mai multe localităţi din judeţ pentru evacuarea apei din casele şi gospodăriile inundate sâmbătă, în urma ploilor abundente. Cele mai multe gospodării inundate sunt în localităţile Şerbăneşti şi Movileni, dar sunt şi alte localităţi din judeţ afectate de inundaţii.

19 apr. 2014, 14:27
Zeci de gospodării şi anexe, inundate în mai multe localităţi din judeţul Olt

„Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei la Slatina, unde apa a intrat într-o casă, la o casă din oraşul Scorniceşti, la o casă din comuna Perieţi şi în comunele Şerbăneşti şi Movileni, la gospodării şi anexe gospodăreşti inundate”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Cornel Gogolan, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ METEO înainte de Paşte: Cod portocaliu de INUNDAŢII în opt judeţe

Primarul oraşului Potcoava, Emanuel Enăchioaia, a declarat sâmbătă, că în oraş sunt inundate aproximativ 130 de curţi din cauza precipitaţiilor abundente şi a ieşirii din matcă a pârâului Plapcea şi a afluenţilor acestuia, dar deocamdată nu sunt case inundate şi se intervine cu voluntari şi motopompe pentru evacuarea apei din gospodării.

La Şerbăneşti şi Movileni, pompierii, cu sprijinul jandarmilor şi al localnicilor, intervin în continuare pentru supraînălţarea unor diguri ale pârâului Dorofei. „Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt intervin în comunele Movileni şi Şerbăneşti”, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, Emanuel Botan.

Localnicii din Movileni au primit sâmbătă sticle cu apă potabilă furnizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt.

„Potrivit ultimei situaţii privind zonele afectate de inundaţii, în comuna Movileni sunt inundate 65 de anexe gospodăreşti, 10 podeţe, 50 hectare teren arabil, 100 hectare păşuni şi 10 hectare pădure, în comuna Şerbăneşti sunt inundate 75 de curţi şi grădini şi 650 hectare teren arabil, la Schitu sunt inundate curţi şi grădini şi 25 hectare teren arabil, în Valea Mare sunt 75 hectare teren arabil inundate”, a arătat reprezentantul ISU Olt.

Potrivit prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu, în comuna Icona, unde este risc de depăşire a cotelor de pericol pe râul Vedea şi pompierii sunt în teren pentru monitorizarea situaţiei.

Prefectul a menţionat că se urmăreşte să se intervină mai ales pentru a preveni inundaţii la locuinţe. „Se intervine pentru evacuarea apei din gospodării astfel încât să nu fie inundate locuinţele populaţiei. Acolo unde sunt cazuri de case inundate apa este scoasă cu motopompe de către pompieri”, a spus prefectul.

Silviu Neacşu a menţionat că în fiecare localitate unde au fost semnalate inundaţii sunt prezenţi reprezentanţi de la ISU sau de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă pentru monitorizare şi intervenţie. În teren, în zonele afectate de inundaţii, se află şi prefectul şi subprefectul judeţului.