Medicamente şi suplimente alimentare EXPIRATE, descoperite într-o farmacie din Vaslui

Zeci de medicamente expirate, unele destinate pacienţilor cu hipertensiune arterială, au fost descoperite de către poliţişti şi comisari ai Protecţiei Consumatorilor într-o farmacie din municipiul Vaslui. Administratorul unităţii a fost amendat cu 3.000 de lei.

20 mai 2013, 16:14
Medicamente şi suplimente alimentare EXPIRATE, descoperite într-o farmacie din Vaslui

Medicamente şi suplimente alimentare expirate au fost găsite de organele de control în urma unei acţiuni comune, desfăşurată cu poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor în mai multe farmacii din municipiu Vaslui.

Pe lângă suplimente alimentare ieşite din termenul de valabilitate, comisarii CJPC au descoperit şi cutii întregi cu medicamente expirate şi care erau destinate pacienţilor cu hipertensiune arterială sau cu probleme oftalmologice.

„În ciuda faptului că unele medicamente erau expirate încă din luna februarie, acestea erau expuse în continuare la vânzare. Întreaga cantitate de suplimente alimentare şi medicamente cu termenul de valabilitate depăşit, în sumă de 700 de lei, a fost retrasă de la vânzare în vederea neutralizării de către o firmă specializată”, a declarat, luni, comisarul şef adjunct al CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

Potrivit Mediafax, pe lângă retragerea mărfii expirate de la vânzare, comisarii Protecţiei Consumatorilor Vaslui l-au amendat pe administratorul farmaciei cu suma de 3.000 de lei.