Zeci de migranţi au reuşit să intre în Macedonia, pe la graniţa închisă cu Grecia

Mai multe zeci de migranți veniți din tabăra Idomeni, în Grecia, au reușit să treacă sâmbătă granița greco-macedoneană, închisă de la sfârșitul lunii februarie, potrivit unor declarații făcute de un fotograf de la AFP.

24 apr. 2016, 08:34
Zeci de migranţi au reuşit să intre în Macedonia, pe la graniţa închisă cu Grecia

Purtătorul de cuvânt al poliției macedonene, Toni Angelovski, a indicat că nu deține astfel de informații, adăugând că ‘astfel de tentative ilegale au loc în mod constant’, dar ‘poliția face tot posibilul pentru a proteja granița’. Fotograful a declarat că circula cu colegi de-ai săi, în apropiere de Gevgelija, vis-a-vis de Idomeni, atunci când a văzut în zonă mai multe zeci de persoane, între care femei și copii.

Peste 10.000 de migranți s-au instalat de la începutul lunii martie în tabere la Idomeni, separați de Macedonia printr-un gard dublu de sârmă ghimpată, potrivit Agerpres.

Incidente au izbucnit în mai multe rânduri între unii migranți care încercau cu disperare să treacă granița și poliția macedoneană. În urmă cu două săptămâni, aproximativ 260 de migranți au fost răniți în cursul intervenției poliției cu gaze lacrimogene.

Un purtător de cuvânt al armatei macedonene a declarat în martie că în fiecare zi poliția și armata descoperă ‘între 50 și 300 de migranți ilegali care încearcă să intre în Macedonia sau să forțeze gardul și pe care îi retrimit în Grecia.