Zeci de mii de părinţi, elevi şi dascăli au participat la consultarea privind temele pentru acasă organizată de Ministerul Educaţiei

Aproape 33.000 de părinţi, peste 37.000 de elevi şi peste 12.000 de dascăli au participat la consultarea on-line privind temele pentru acasă, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, în perioada 7 – 20 noiembrie. Scopul acesteia a fost de a găsi noi abordări în privinţa temelor şi remedierea unor ”disfuncţionalităţi semnalate”.

21 nov. 2017, 17:57
Zeci de mii de părinţi, elevi şi dascăli au participat la consultarea privind temele pentru acasă organizată de Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat, marţi, că s-a înregistrat „o participare record” la consultarea publică cu privire la temele pentru acasă, organizată în perioadaa 7 – 20 noiiembrie.

Astfel, chestionarele on-line au fost completate 32.921 de părinţi, 37.032 de elevi şi 12.487 de cadre didactice.

În funcţie de mediul de rezidenţă, 77,33% din totalul de respondenţi provin din mediul urban, iar 22,67% din mediul rural. Pe categorii de respondenţi, situaţia este următoarea: cadre didactice (63,72% – urban, 36,28% – rural), elevi (80,29% – urban, 19,71% – rural) şi părinţi (88% – urban, 12% – rural).

Distribuţia pe judeţe a ratei de participare plasează Capitala pe prima poziţie la toate categoriile de public: 26,61% – părinţi, 12,97% – elevi şi 9,86% – cadre didactice.

„Datele colectate vor fi incluse într-un raport de diagnoză redactat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei. Studiul va permite determinarea stării de fapt în privinţa temelor pentru acasă şi va oferi propuneri specifice de intervenţie”, anunţă MEN.

Potrivit oficialilor Ministerului, scopul consultării publice a fost „identificarea unei noi abordări în ceea ce priveşte rolul acestor activităţi de învăţare, respectiv corectarea unor disfuncţionalităţi semnalate”.

Demersul s-a adresat cadrelor didactice din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, elevilor şi părinţilor. Nu s-au solicitat date personale, iar răspunsurile centralizate sunt confidenţiale şi vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei: Manualele pentru clasa a V-a au fost livrate în 39 de judeţe. Trei edituri nu au respectat termenul limită