Zeci de morţi şi răniţi după violenţe petrecute într-un penitenciar

Cel puţin şapte deţinuţi au murit, iar alţi 17 au fost răniţi în urma unor incidente violente produse într-un penitenciar din statul american Carolina de Sud, informează presa americană.

16 apr. 2018, 13:25
Zeci de morţi şi răniţi după violenţe petrecute într-un penitenciar

Violenţele petrecute într-un penitenciar din SUA s-au soldat cu moartea a cel puţin şapte deţinuţi şi cu 17 răniţi, informează presa americană.

Numeroase altercaţii au avut loc duminică seară (luni dimineaţă, ora României) în Penitenciarul Lee, situat în apropierea orăşelului Bishopville, în statul Carolina de Sud, potrivit Mediafax.

„Violenţele s-au soldat cu moartea a şapte deţinuţi şi rănirea altor 17”, a comunicat Departamentul Penitenciarelor din statul Carolina de Sud, potrivit postului 9News.

Citeşte şi Deţinut evadat de la un punct de lucru: S-au instituit filtre

Forţele de securiatte au reuşit să oprească violenţele în jurul orei locale 3:00, luni. În apropiere de clădirea penitenciarului au fost trimise şapte ambulanţe.

În închisoarea de maximă securitate se află aproximativ 1.500 de prizonieri, unii dintre aceştia numărându-se printre cei mai răi şi periculoşi din SUA, potrivit micetimes.asia.

În 2012 au mai avut loc astfel de evenimente soldate cu înjunghierea a doi ofiţeri americani, iar în februarie, anul acesta, a fost ucis unul dintre prizonierii aflaţi în acelaşi penitenciar de către un deţinut din această închisoare.