Panică într-un bloc din judeţul Vaslui. Zeci de oameni au fost evacuaţi din cauza mirosului puternic de gaze

Cei 29 de locatari de pe scara unui bloc din municipiul Huşi, între care şi cinci copii, au fost evacuaţi, sâmbătă, din apartamente de către pompieri, din cauza mirosului puternic de gaz. După câteva zeci de minute, oamenii au putut reveni în locuinţe după ce s-a constatat că mirosul provenea de la o butelie, nu de la conducta de gaze.

RomaniaTV.net
14 ian. 2017, 12:37
Panică într-un bloc din  judeţul Vaslui. Zeci de oameni au fost evacuaţi din cauza mirosului puternic de gaze

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, locatarii unui bloc din Huşi au intrat în panică în momentul în care au simţit miros puternic de gaz pe casa scării, solicitând intervenţia autorităţilor.

Mai multe echipaje de la ISU şi societăţile furnizoare de gaze şi electricitate au ajuns la faţa locului, fiind dispusă evacuarea imediată a celor 29 de locatari aflaţi în apartamente, între care şi cinci copii.

„Iniţial, s-a crezut că este vorba despre o defecţiune la instalaţia de distribuţie a gazelor. Însă, în urma verificărilor, s-a constatat că mirosul provenea de la o butelie scoasă de către un locatar în faţa blocului şi dechisă pentru scoate apa din ea”, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Petru Iftene.

După câteva zeci de minute, oamenii au revenit putut reveni în locuinţe.

Citeşte şi Explozie puternică în Prahova. O persoană a fost rănită