Zeci de oameni morţi într-un accident de autocar

Potrivit şefului poliţiei, cel mai recent bilanţ al victimelor este de 51 de morţi. Accident s-a produs la 300 de kilometri de Capitală.

10 oct. 2018, 13:47

Autocarul plecase din Nairobi şi se îndrepta spre Kakamega, la 300 de kilometri la Nord-Vest de Capitală şi transporta 52 de pasageri.

În apropiere de Fort Ternan, în districtul Kericho, la 200 de kilometri la N-E de capitala statului, vehiculul a ieşit de pe şosea şi s-a răstunat într-o râpă. Acoperişul autocarului a „zburat” pur şi simplu.

Tragedia s-a produs în jurul orei locale 05:00. Cu câteva luni înainte de producerea acestui acident, un tribunal kenian a interzis circulaţia autobuzelor pe timp de noapte.

Un accident asemănător s-a produs în 2017, în urma căruia 36 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o coliziune între un camion şi un autocar, în Vestul ţării.

Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 3.000 de persoane mor anual în asemenea accidente, în Kenya, dar potrivit OMS (Organizaţia Mondială de Sănătate), cifra morţilor depăşeşte, în total, 12.000 de persoane.