Zeci de suspecţi islamişti cu legături în grupările Stat Islamic şi PKK au fost arestaţi în Turcia

Poliția turcă a arestat vineri 42 de persoane bănuite de legături cu mișcări radicale, în operațiuni desfășurate în două provincii, informează Reuters, citând media și surse de securitate.

11 aug. 2017, 10:17
Zeci de suspecţi islamişti cu legături în grupările Stat Islamic şi PKK au fost arestaţi în Turcia

Douăzeci și doi de presupuși militanți ai grupării Statul Islamic au fost reținuți în raiduri în provincia estică Elazig, potrivit surselor de securitate. Agenția publică de presă pro-guvernamentală Anadolu a transmis că alte 20 de persoane au fost arestate în provincia sudică Adana, sub suspiciunea de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizație teroristă în Turcia, dar și de Uniunea Europeană și SUA.

În ultimii ani, autoritățile turce au reținut peste 5000 de presupuși militanți jihadiști și au expulzat circa 3290 de militanți străini originari din 95 de țări diferite, conform unor surse oficiale.

Citeşte şi Cetăţean rus arestat pentru că pregătea un atentat la o bază militară din Turcia

Altor peste 38.000 de persoane li s-a refuzat intrarea în țară. Joi, autoritățile au arestat un presupus militant al Statului Islamic de origine rusă care ar fi intenționat să doboare un avion american la baza de la Incirlik.

În același timp, guvernul de la Ankara și-a intensificat campania împotriva PKK, după încălcarea armistițiului dintre rebeli și autorități, în iulie 2015. Peste 40.000 de oameni au fost uciși după lansarea rebeliunii armate a PKK, în 1984.