Zeci de turişti păcăliţi cu vacanţe fictive în Grecia, Bulgaria şi Dubai

Zeci de persoane au fost înşelate de o angajată a unei agenţii de turism din Drobeta-Turnu Severin. Este vorba de Agenţia de Voiaj Euphoric Travel. Femeia a încasat astfel, ilegal, între 15.000 - 20.000 de euro, după ce a eliberat mai multe chitanţe, facturi şi contracte false pentru achiziţia de pachete turistice. Cazul este acum în cercetarea poliţiştilor din Severin. Administatorul firmei este cel care a depus plângere la politie şi îşi cere scuze clienţilor agenţiei pentru problemele cauzate.

RomaniaTV.net
05 iul. 2018, 11:22
Zeci de turişti păcăliţi cu vacanţe fictive în Grecia, Bulgaria şi Dubai

O angajată a unei agenții de turism din Drobeta Turnu Severin a vândut pachete turistice, fictive, prin intermediul unor chitanțe, facturi și contracte false. Au fost păcălite, astfel, zeci de persoane. Turiștii păgubiți urmau să-şi petreacă vacanţa de vară în Grecia, Bulgaria, Dubai.

Au fost mai multe grupuri care au venit. Am cunoştinţă de peste 40 de persoane păgubite. Numărul lor s-ar putea să fie mai mare. (Prejudiciul) e greu de estimat. Undeva peste 15 – 20 de mii de euro”, a declarat Daniel Guţă, administratorul agenţiei de turism, la Digi24.

Angajata care a înşelat clienţii a fost reclamată la poliției de către conducerea agenției, care face un apel public la toți clienții care au dubii cu privire la pachetele turistice achiziționate să se prezinte la sediul agenţiei pentru a verifica dacă biletele de autocar, de avion sau pachetele turistice sunt înregistrate și rezervate în mod legal, scrie  informatiademehedinti.ro.

„Conducerea Agenției de Voiaj Euphoric Travel din Drobeta Turnu Severin, situată vis-a-vis de Autogara Drobeta, confirmă că o salariată a societății a eliberat mai multe chitanțe, facturi și contracte false pentru achiziția de pachete turistice, cazul fiind acum în cercetarea polițiștilor din Severin. Totodată, dorim să îndemnăm toți clienții să se prezinte la punctul de lucru de la adresa menționată pentru a verifica dacă biletele de autocar, de avion sau pachetele turistice sunt înregistrate și rezervate în mod legal”, se arată în comunicatul de presă al Agenției de Voiaj Euphoric Travel.

„Ofiţeri specializaţi din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi înşelăciune ca urmare a plângerii depuse de administratorul unei agenţii de turism”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, la Digi24.

Până la această oră au fost identificate cel puțin 40 de persoane păgubite.