Zgonea a inaugurat la Parlament o expoziţie de vinuri din Republica Moldova

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a inaugurat, joi, la Palatul Parlamentului, o expoziţie de vinuri din Republica Moldova, arătând că doreşte astfel să pună în practică o promisiune mai veche a lui şi că este un semnal că instituţiile statului român susţin economia Republicii Moldova.

14 nov. 2013, 11:48
Zgonea a inaugurat la Parlament o expoziţie de vinuri din Republica Moldova

„Împreună cu ambasadorul Republicii Moldova am dorit să punem în practică o promisiune mai veche a mea şi a preşedintelui Parlamentului R. Moldova expoziţia de vinuri moldoveneşti, ca un semnal că instituţiile statului român, Parlamentul României susţin economia Republicii Moldova. Suntem alături de prietenii noştri”, a afirmat Valeriu Zgonea.

Zgonea a spus că a dorit să dea un semnal companiile din Moldova că dacă există o sancţiune pe piaţa Rusiei, România şi UE îi susţin, potrivit Mediafax.

„Vrem să dăm un semnal companiilor din Moldova că dacă există o sacţiune pe piaţa Rusiei, România şi UE îi susţin şi trebuie să-i ajutăm pe moldoveni dacă vrem să fie pro-europeni, dacă vrem să-i ajutăm să ajungă în Europa”, a spus Zgonea.

Zgonea a mai spus că produsele moldoveneşti şi în primul râd celebrele vinuri moldoveneşti sunt foarte bune pentru piaţa europeană şi are speranţa că în viitorul apropiat tot mai mulţi români le vor cumpăra.

VEZI ŞI Zgonea, supărat pe Crin Antonescu: Câte sandvişuri poţi să mănânci de 2 milioane de lei?

El a mulţumit Guvernului pentru susţinerea acestui proiect „de suflet” şi a spus că în anii viitori vor fi organizate în Parlamentul României mai multe evenimente importante legate de relaţia cu R. Moldova.

Ambasadorul R. Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, a declarat că acest eveniment este cu multiple semnificaţii pentru R. Moldova şi relaţiile bilaterale şi „se înscrie perfect în relaţiile excelente între R. Moldova şi România”.

„Organizarea expoziţiei de vinuri moldoveneşti la Palamentul României, este unul dintre cele mai concludente elemente ale relaţiei privilegiate şi strategice dinte statele noastre”, a mai spus ambasadorul R. Moldova. El i-a oferit preşedintelui Camerei, cadou o sticlă de vin moldovenesc.

Zgonea a remarcat că este un vin foarte bun şi că le recomandă bărbaţilor, pentru doamne, vinul roşu.

Expoziţia este deschisă publicului până în 17 noiembrie.