Zgonea: Dacă Antonescu vrea senatori în şlapi şi bermude sau care se duc la spa, să ne spună VIDEO

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, l-a invitat, vineri, pe omologul său de la Senat, Crin Antonescu, să participe la dezbaterea Codului de conduită al parlamentarilor, el arătând că Antonescu poate spune acolo dacă vrea ca senatorii să vină la muncă în şlapi şi bermude sau să se ducă la spa.

01 nov. 2013, 11:04
Zgonea: Dacă Antonescu vrea senatori în şlapi şi bermude sau care se duc la spa, să ne spună VIDEO

„Din declaraţiile pe care le-a făcut Crin Antonescu aseară (joi seară, într-o emisiune televizată – n.r.), în care spunea că nu am făcut USL-ul ca să îi punem cămaşă lui Remus Cernea, mi-am dat seama că acesta a fost singurul lucru pe care l-a reţinut Antonescu din prevederile noului Cod de conduită al parlamentarilor. Noi lucrăm în prezent la definitivarea acestui Cod şi îl invit pe Crin Antonescu să participe la dezbateri”, a declarat Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Big Brother în Parlament. Aleşii neamului, supravegheaţi video ca să nu mai chiulească

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că acest Cod conţine numeroase prevederi privind prezenţa la lucrări, transparenţa în activitatea legislativă sau criterii referitoare la corectitudinea aleşilor în activitatea lor în Parlament.

„Avem într-adevar şi prevederi privind ţinuta parlamentarilor, dar dacă Antonescu doreşte ca senatorii să poată veni la muncă în şlapi şi bermude sau să se ducă la spa, poate să ne spună acest lucru în cadrul dezbaterilor. Pe mine mă interesează ca parlamentarii să voteze legi, să se comporte decent, să nu chiulească, să vină la serviciu la timp şi să muncească acolo cât timp este nevoie pentru că de aceea sunt plătiţi din banii publici”, a adăugat Zgonea.

El şi-a exprimat speranţa că, totuşi, Crin Antonescu este de acord că USL a fost votată şi pentru aceste lucruri, iar Codul de conduită ajută în acest sens.

„Şi mai sper că Antonescu îşi va continua campania pentru prezidenţiale fără atacuri la adresa colegilor din PSD”, a conchis Zgonea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comparat, joi, CSM, organism care ar trebui să conducă independent justiţia, cu o „sectă”, afirmând că USL „nu a mai existat după alegeri” prin raportare la acest domeniu, dar şi că alianţa nu a fost făcută ca Valeriu Zgonea „să-i pună cămaşă” lui Remus Cernea.

„Cred că în ceea ce priveşte, de pildă, anumite lucruri care sunt semnalate – şi nu sunt în legătură numai cu politicieni – sau evidente din interiorul sistemului judiciar şi din acţiunea anumitor instituţii ar trebui evident să facă obiectul unei discuţii măcar în CSM. Sigur, la CSM e o situaţie pe care o ştim, îmi pare foarte rău, dar din anumite declaraţii, din anumite atitudini, avem de a face nu cu ceva comparabil cu un partid politic – ceea ce deja ar fi grav – ci cu o sectă (…) Cred că ministrul Justiţiei, preşedintele, ar trebui totuşi la un moment dat, nu să dicteze CSM, dar dacă noi am făcut independenţa justiţiei cu adevărat şi CSM-ul conduce aceste instituţii, veghează la inspecţia juciară, la respectarea procedurilor, regulilor…ar trebui întrebaţi”, a afirmat Antonescu referindu-se la activitatea organelor de cercetare şi instrumentare a dosarelor.

Liderul PNL a mai precizat într-o emisiune la Realitatea TV că lucrurile s-au „înrăutăţit” în privinţa modului în care USL se raportează la justiţie, spre deosebire de programul anunţat alegătorilor în această privinţă.

„Păi dacă domnul preşedinte Zgonea crede că noi am făcut USL ca să-i punem cămaşă lui Cernea, eu nu cred că asta. Eu cred că am făcut USL ca să vorbim, să legiferăm, să discutăm, lucruri care par a nu fi în ordine în societatea românească, indiferent că ele se leagă de sistemul de justiţie, de relaţiile internaţionale sau de serviciile secrete”, a mai comentat Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să puncteze asupra faptului că în privinţa justiţiei USL nu a mai existat chiar de după momentul alegerilor.

„În această privinţă (a raportării la justiţie, n.r.) nu a existat, nu a mai existat USL după alegeri. USL este o alianţă care acţionează coerent, în comun, şi are 70% când face asta. În această privinţă nu a mai existat USL…şi nu a mai existat 70% şi de aceea s-a stat pe loc”, a mai spus Antonescu.