Zgonea: Pe 3 decembrie sperăm să dăm votul final asupra bugetului de anul viitor. Ar fi o premieră

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, că speră ca în data de 3 decembrie Legislativul să dea votul final asupra proiectului de buget pe 2014, transmite Agerpres. El a ţinut să sublinieze că acest lucru ar fi o premieră pentru Parlament.

18 nov. 2013, 20:31
Zgonea: Pe 3 decembrie sperăm să dăm votul final asupra bugetului de anul viitor. Ar fi o premieră

„Avem speranţa ca pe 3-4-5 decembrie, noi sperăm ca pe 3 decembrie, să intre în dezbaterea plenului reunit bugetul de stat. Dacă sunt puţine amendamente şi ne înţelegem toţi la aceste amendamente putem, pentru prima dată, până la Sfântul Nicolae, să terminăm acest buget. Ar fi o premieră pentru noi. Asta ar însemna ca instituţiile statului şi autorităţile publice locale să aibă bugetul făcut până la 1 ianuarie 2014. Dacă nu reuşim, o să fie votul final undeva în jur de 9-10 decembrie”, a spus Zgonea.

El a precizat că până joi, la ora 14.00, se vor depune amendamente de către parlamentari la comisiile de specialitate, în scris sau electronic, dar şi la grupurile politice parlamentare, urmând ca acestea să fie colectate joi şi vineri noapte.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că, în următoarea săptămână, luni şi marţi, se vor colecta aceste amendamente la comisiile de Buget-Finanţe, urmând ca miercuri să aibă loc a treia şedinţă a Birourilor Permanente reunite, pentru a stabili modul în care se vor desfăşura dezbaterile pe fondul proiectului de buget şi pe fiecare anexă în parte, dezbateri la care miniştrii sunt obligaţi să vină.

Guvernul a aprobat joi proiectul de buget pe anul viitor, acesta fiind transmis Parlamentului.

 

VEZI SI:

BUGET 2014. Guvernul estimează venituri de 201,9 miliarde lei şi cheltuieli de 216,4 miliarde lei