Zi de doliu naţional pentru fostul preşedinte. Toată ţară îl plânge, vor fi funeralii naţionale

Funeralii impresionante la Washington dedicate lui George Bush senior.

04 dec. 2018, 07:49
Zi de doliu naţional pentru fostul preşedinte. Toată ţară îl plânge, vor fi funeralii naţionale

Trupul neînsufleţit al celui de-al 41-lea preşedinte american a fost depus la Capitoliul din capitala Statelor Unite. Aici catafalcul va rămâne până miercuri, iar apoi va lua drumul Texasului. George Bush senior va fi înmormântat la Houston.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului preşedinte american George Bush senior a ajuns la Washington D.C. la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One, un omagiu special adus de preşedintele Donald Trump celui de-al 41-lea lider de la Casa Albă.

Sicriul a fost depus în rotonda Capitoliului din Washington D.C., acolo unde, timp de două zile, americanii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Primii care au intrat în Capitoliu pentru a-i aduce un ultim omagiu lui George Bush senior au fost membrii familiei, printre care şi fiul său, George W. Bush, împreună cu soţia sa, Laura.

În scurt timp, întreaga sală s-a umplut. Membri ai Guvernului şi senatori americani au venit să se roage la catafalcul lui Bush senior. De asemenea, la Capitoliu a ajuns şi președintele Donald Trump, care a ţinut un minut de reculegere la căpătâiul celui care a fost al 41-lea preşedinte al Statelor Unite.

George Bush senior a încetat din viaţă pe 30 noiembrie, la vârsta de 94 de ani.

Nominalizările pentru premiile Grammy 2019 vor fi anunţate pe 7 decembrie, două zile mai târziu decât era programat, în urma stabilirii ceremoniilor funerare pentru fostul preşedinte american George H. W. Bush.

Cea de-a 61-a gală a premiilor acordate de Recording Academy va avea loc pe 10 februarie 2019, la Staples Center din Los Angeles.

Selecţiile pentru anumite categorii vor fi anunţate în timpul emisiunii „CBS This Morning” şi pe Apple Music, la ora 08.30 ET. La scurt timp apoi, la 08.45 ET, Recording Academy va anunţa nominalizările pentru toate cele 84 de categorii.

Anul acesta, Academia a anunţat mai multe modificări privind procesul de selecţie şi acordare a premiilor, cea mai importantă fiind creşterea numărului de nominalizaţi – de la cinci la opt – la categorii ca „Record of the Year”, „Album of the Year”, „Song of the Year” şi „Best New Artist”.