CAZUL VIOLATORILOR DE LA Vaslui: Curtea de Apel Iaşi a amânat sentinţa

La Curtea de Apel Iasi s-a judecat marţi apelul celor sapte violatori din Văleni, aflati în arest preventiv. De cealaltă parte, victima lor, dar şi procurorii, cer mai mulţi ani de puşcărie.

06 oct. 2015, 10:26
CAZUL VIOLATORILOR DE LA Vaslui: Curtea de Apel Iaşi a amânat sentinţa

UPDATE: Curtea de Apel din Iași a decis amânarea procesului în care cei șapte violatori din Văleni sunt acuzați că au violat o tânăra din Munteni. Motivul invocat a fost acela că unul dintre avocații inculpaților, cel care îl reprezintă în proces pe Silviu Burada, are probleme de natură medicală și nu s-a putut prezenta la proces.

Violatorii din Vaslui, din nou în faţa instanţei. Între timp ies la ivealã noi amănunte care nu au fost trecute, de cãtre procurori, în rechizitoriu. Se pare cã, dupã consumarea violului, victima ar fi cerut telefonul unuia dintre inculpati. Si-a sunat o prietenă din Moara Domneascã si a rugat-o sã o gãzduiascã pânã dimineatã. Prietena ei a refuzat-o. Fata a ajuns în cele din urmã acasã, unde era asteptatã în poartã de tatãl sãu, care imediat a sunat la Politie.

COŞMARUL fetei din Vaslui continuă. Prietenii violatorilor au făcut altă pagină denigratoare de Facebook

O altã hibã, o reprezintã statutul de martor al lui Florin Surleac, al optulea tânãr care a participat la viol, dar de beat ce era a suferit o impotentã temporarã si nu a avut relatii sexuale cu victima. Totusi, acesta a sunat si si-a chemat prietenii la orgie, iar asta înseamnã cã a participat si el la infractiune, lucru pe care procurorii nu l-au semnalat. Mai mult, acesta nu a sunat la Politie dupã incident, putând fi acuzat inclusiv de tãinuire. Nu a fost nici mãcar amendat, ba din contra a fost un martor privilegiat. Desi a fost citat la proces acesta nu a venit, motivând cã este plecat în strãinãtate. Practic, singura mãsura luatã împotriva sa a fost retinerea timp de 24 de ore, imediat dupã viol.

CAZUL din Vaslui. Fata a fost sunată de un prieten în timpul violului: „Am intrat în BELEA” – rechizitoriu

Magistratii vasluieni i-au condamnat pe cei sapte violatori la ani grei de puscãrie si la plata unor despãgubiri. Silviu Burada a primit ca organizator al orgiei, opt ani si patru luni de închisoare cu executare, alti trei care nu si-au recunoscut faptele câte sapte ani, tot cu executare, iar cei care au ales calea recunoasterii, cinci ani si opt luni cu executare. Apelul a fost fãcut atât de avocatii violatorilor, de avocata victimei, nemultumitã de pedepse dar si de cuantumul despãgubirilor morale, 50.000 de lei, dar si de procurorul de caz care a cerut pedepse mai mari.

Astãzi, magistratii Curtii de Apel Iasi judecã apelul cerut de cãtre apãrãtorii celor sapte violatori din Vãleni, scrie vremeanoua.ro. La câteva ore de când instanta Judecãtoriei Vaslui a dat decizia condamnãrii violatorilor cu închisoare între 5 ani si 8 luni si 8 ani, apãrãtorii acestora au contestat decizia la Curtea de Apel Iasi. Acelasi lucru l-a fãcut si avocata victimei. Aceasta a contestat pedepsele dar si suma pe care magistratii vasluieni au decis sã fie plãtitã de violatori, victimei cu titlu de daune morale. Din punctul avocatei de vedere, cei 50.000 de lei nu sunt suficienti. Aceasta a cerut instantei ca fiecare dintre violatori sã plãteascã 10.000 de lei.

Citeşte şi SENTINŢA în cazul de la Vaslui: Cei 7 violatori, condamnaţi la ÎNCHISOARE. Pedeapsa maximă: 8 ani şi 4 luni

Violatorii din Vaslui au ieşit din CARANTINĂ, dar rămân izolaţi. Unul PLÂNGE încontinuu