Zici că sunt BENZI DESENATE: Au vrut să renoveze un templu vechi de SUTE de ANI, dar au DISTRUS picturile

Doi responsabili oficiali din nord-estul Chinei au fost demişi după "renovarea" unui templu vechi de trei secole, în urma căreia au fost şterse picturile murale originale ale acestuia, a scris marţi presa locală, preluată de France Presse.

22 oct. 2013, 07:52

În acest edificiu sacru construit în urmă cu peste 270 de ani în oraşul Chaoyang, frescele străvechi au fost complet acoperite cu noi picturi reprezentând personaje desenate într-o manieră simplistă, în culori vii, suscitând mânia localnicilor îngrijoraţi de distrugerea unor elemente de patrimoniu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cum se distruge o operă de artă: O bătrână a vrut să restaureze o frescă, însă rezultatul este hilar

Controversa a luat amploare după ce un internaut a publicat fotografii cu „restauraţia”, făcând o comparaţie cu peretele original, şi i-a acuzat pe autori de distrugerea unor mostre de patrimoniu cultural şi istoric. Drept urmare, autorităţile guvernamentale din provincia Liaoning, unde se află oraşul Chaoyang, i-au demis pe responsabilul pentru administrarea templului şi pe cel însărcinat cu gestionarea patrimoniului oraşului, a relatat jurnalul Global Times.

Numeroşi oameni au persiflat noul aspect al frescelor, apreciind că noul aspect grafic este „mai rău decât cel al unor benzi desenate”.

Citeşte şi Piatra pe care o folosea drept treaptă i-a adus o sumă COLOSALĂ. Vezi de ce era aşa de specială

În calitate de locuitor din Chaoyang, consider că anumite persoane de aici merită o grefă de creier. Dacă aş fi ştiut ce urma să se întâmple, aş fi încercat să decupez frescele pentru a le transporta la mine acasă„, a afirmat un localnic.