ZILE LIBERE 2018: ce le-a cerut premierul Dăncilă miniştrilor pentru MINIVACANŢA DE 1 MAI

Premierul Viorica Dăncilă le-a solicitat, marţi, miniştrilor să pregătească minivacanţa de 1 mai, astfel încât românii să poată să petreacă în linişte.

24 apr. 2018, 10:08
ZILE LIBERE 2018: ce le-a cerut premierul Dăncilă miniştrilor pentru MINIVACANŢA DE 1 MAI

ZILE LIBERE 2018: „La sfârşitul săptămânii acesteia, românii au o minivacanţă şi aş vrea, domnilor miniştri, ca să pregătim acest lucru, astfel încât românii să îşi poată petrece liniştiţi această minivacanţă”, a declarat Dănciă, la începutul şedinţei de Guvern.

Totodată, premierul a precizat că miniştrii Carmen Dan, Ioan Deneş şi Bogdan Trif i-au prezentat deja măsurile luate în acest sens.

„Am fost informată deja de către doamna ministru Carmen Dan că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat un plan de măsuri în ceea ce priveşte ordinea publică, fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor, dar şi intervenţii în caz de urgenţă. Am înţeles că şi domnul ministru al Apelor şi Pădurilor, domnul Deneş, a fost pe litoral şi a verificat starea plajelor şi, ieri, domnul ministru al Turismului, domnul Bogdan Trif, a avut o întâlnire cu reprezentanţii operatorilor de turism. Este foarte bine, vă rog să continuaţi în acest sens, pentru că (…) este important ca românii să îşi poată petrece zilele de vacanţă în linişte”, a mai afirmat Dăncilă. 

Guvernul a stabilit, în precedenta şedinţă, ca data de 30 aprilie să fie zi liberă pentru angajaţii din sistemul bugetar, având în vedere că ziua de marţi, 1 mai, este zi nelucrătoare conform Codului Muncii.

Pentru recuperararea orelor de lucru, instituţiile publice pot opta fie pentru desfăşurarea activităţii sâmbătă, 5 mai, fie pentru prelungirea corespunzătoare a programului de lucru, reglementare valabilă până în 11 mai.