Zilele lui Kim Jong-Un sunt numărate. Un comando care l-a lichidat pe Bin Laden îl va răsturna de la putere pe liderul de la Phenian

Un comando de elită al Marinei americane care l-a lichidat pe fostul lider al Al-Qaida, Ossama bin Laden, face antrenamente militare în Coreea de Sud pentru a-l înlătura de la putere pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.

12 apr. 2017, 18:23

SEAL Team Six a participat, alături de alte trupe de elită ale armatei SUA, la exerciţii militare secrete în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Phenianul, informează news.com.au.

Americanii au informat că soldaţii se antrenează pentru a fi gata de a interveni în Coreea de Nord, pentru a înlătura actualul regim de la Phenian. Forţele de elită sunt consideate a fi cele mai bune din lume, împreună cu SAS. Acţiunilor lor în vizează direct pe Kim Jong-Un, scrie The Sun, citând surse din armata SUA.

Soldaţii americani au confirmat că, în prezent, se desfăşoară „operaţiuni speciale terestre, navale şi speciale” în cadrul unor manevre militare comune la care participă aproximativ 17.000 de soldaţi, a mai precizat aceeaşi sursă.

Citeşte şi  Donald Trump se declară pregătit să rezolve problema nord-coreeană fără ajutorul Chinei. Phenianul ameninţă cu ripostă nucleară

Publicaţia sud-coreeană JoongAng Daily a informat că echipele militare vor lua parte la un amplu exerciţiu militar ce va simula răsturnarea regimului dictatorului de la Phenian, Kim Jong-Un. Cu toate acestea, SUA au negat că trupele de elită ale armatei americane ar pregăti un raid armat la Phenian.