Valea Zillertal din Tirol, ideală pentru pasionaţii de schi

Experimentaţi în această iarnă combinaţia perfectă dintre relaxare şi sport în regiunea Zillertal Arena. RomaniaTV.net vă oferă câteva sfaturi esenţiale dacă ajungeţi în zona Tirol. 

RomaniaTV.net
29 nov. 2014, 15:36

Cu 169 km de pârtii – din care 46 km albastre şi 113 km roşii – şi o ofertă variată pentru toate nivelele de dificultate şi pentru toate vârstele, regiunea Zillertal Arena pune la dispoziţie distracţie şi diversitate la altitudini între 580 și 2.500 m. 

Localităţile din prima regiune de vacanţă din Zillertal sunt punctul de plecare ideal pentru distracţia din vacanţa de iarnă. Dacă vremea este nefavorabilă sau doriţi să petreceţi şi în afara pârtiei, zona Zillertal vă oferă cele mai bune restaurante şi un complex termal excepţional.

Ştiaţi că…

• Regiunea de schi Zillertal cuprinde destinaţiile de vacanță Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten şi Gerlosplatte. Cei 169 km de pârtii de toate gradele de dificultate, întinşi pe o suprafață de 291 de hectare, formează astfel cea mai mare regiune de schi din valea Zillertal. Peste 50 de instalaţii de urcare vă asigură confortul necesar pentru a ajunge cât mai repede sus pe munte. 


• Regiunea de schi erlosstein am Hainzenberg este recomandată, în principal, familiilor.

• Transferul gratuit cu autobuzul facilitează deplasarea de la o staţiune la alta.

• Săniuşul – ziua şi noaptea – face parte obligatoriu din programul activităţilor din Tirol. Cea mai lungă pârtie de săniuş din valea Zillertal are 7 km şi se află pe muntele Hainzenberg.

• În Zillertal vă puteţi bucura din decembrie până primăvara de pârtii de schi în perfectă stare.

• Distracţia în afara pârtiilor este asigurată de Arena Skyliner sau Arena Coaster.

• Dincolo de pârtii, oaspeţii se pot delecta cu zbor cu parapanta, patinaj, curling, drumeţii de iarnă, o pârtie de săniuş naturală cu nocturnă şi, bineînţeles, après-ski.

• Valea Zillertal şi localităţile din zonă sunt conectate printr-un tren regional.

Complexul termal Zillertal

Schiatul nu este singura atracţie a zonei. Intraţi în lumea minunată a apei termale amplasată în peisajul de o frumuseţe rară din localiatea Fügen din Zillertal. Nu numai copiilor le tresaltă inima de bucurie când ajung aici, deoarece avem de-a face cu cel mai lung şi cel mai spectaculos tobogan de apă din vestul Austriei, „Black Hole”, cu o lungime de 133 metri!

La complexul termal din Zillertal distracţia este garantată atât pentru copii, cât şi pentru adulţi! Oferta pentru petrecerea timpului liber este foarte variată: vă puteţi bucura de marele bazin de distracţie cu numeroase şezlonguri de relaxare şi instalaţii de masaj, de piscină şi de zona cu apă încălzită din aer liber.

Pentru cei mici există o piscina de copii şi o mulţime de oportunităţi de joacă.

Cei care caută un pic de linişte se pot retrage în zona exclusivă de SPA şi saună: efectele de lumină ce conferă o atmosferă relaxantă, acustică liniştitoare şi aromele stimulatoare vor avea efecte benefice pentru fiecare.

La barul panoramic, puteţi servi o băutură răcoritoare sau o gustare între două şedinţe de saună. Aici vă lăsaţi încântați de o privelişte mirifică asupra peisajului, iar seara vă este garantat un cer înstelat.

Reîncărcaţi-vă bateriile cu celebrul caşcaval din Zillertal

Există şi alte surprize pentru turişti, mai ales dacă sunt gurmanzi. Păşunile alpine alcătuiesc un peisaj minunat, dar sunt şi sursa unei specialități delicioase – caşcavalul din Zillertal. Puteţi afla cum se prepară această specialitate într-una dintre stânele deschise publicului, din Zillertal.

Laptele provenit de la vacile care se hrănesc numai cu iarbă proaspătă şi fân dă brânzei un gust inconfundabil. La Stâna Zillertal din Mayrhofen puteţi privi cum se fac diferite sortimente de caşcaval, precum Zillertaler Almkäse sau Bergkäse, caşcavalul gras Emmentaler sau Rahmlaib sau cum laptele se transforma în cașcaval Bauernkäse, Graukäse sau în minunatul caş Schmugglerkas. Cu siguranţă veţi pleca cu bagajele mai încărcate.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă găsiţi aici: www.visittirol.ro.