Mărturii bombă în procesul lui Mircea Băsescu pentru luare de mită

Mircea Băsescu a ajuns vineri în faţa judecătorilor în dosarul în care este acuzat că a luat mită de la Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi de la familia acestuia pentru a-l scăpa pe interlop de un dosar. Pentru prima dată, intermediarul şpăgii în dosarul lui Mircea Băsescu a recunoscut în faţa judecătorilor că a primit banii. Marian Căpăţână susţine însă că ar fi vorba de 100.000 de euro. Imediat Mircea Băsescu a replicat că este bulversat de mărturia lui Căpăţână. 

14 nov. 2014, 07:44
Mărturii bombă în procesul lui Mircea Băsescu pentru luare de mită

Mircea Băsescu a susţinut în faţa judecătorilor că avocatul Pavel Abraham i-ar fi promis un milion de euro lui Bercea Mondial. În schimbul banilor, Bercea ar fi trebuit să îi dea înregistrări compromiţătoare cu Mircea Băsescu sau chiar cu preşedintele Traian Băsescu.

ntermediarul şpăgii a izbucnit în plâns în faţa judecătorilor cărora le-a spus că Mircea Băsescu l-a asigurat că nu va păţi nimic.

Mircea Băsescu este încarcerat de circa şase luni, fără ca procesul să fie demarat. În această perioadă, el a încercat de 21 de ori de a scăpa de arestul preventiv, potrivit România TV

Mircea Basescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.