ZIUA ANIMALELOR. Cei cu nume de animale intră gratuit la Muzeul Antipa şi la Zoo

ZIUA MONDIALĂ A ANIMALELOR. Cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" oferă duminică, 4 octombrie 2015, acces gratuit în expoziția permanentă, tuturor vizitatorilor al căror nume amintește de prietenii noștri necuvântători. Acelaşi anunţ a fost făcut şi de Grădina Zoologică Bucureşti.

RomaniaTV.net
03 oct. 2015, 07:44
ZIUA ANIMALELOR. Cei cu nume de animale intră gratuit la Muzeul Antipa şi la Zoo

La Grădina Zoologică Bucureşti vor fi organizate, între orele 9.30 şi 12.00, în zona foişorului, mai multe activităţi pentru copii, dar şi concursuri, care se vor desfăşura între orele 11.00 şi 12.00, iar cele mai bune performanţe vor fi răsplătite cu premii, anunţă Primăria Capitalei.

De asemenea, copiii sunt aşteptaţi la „Lecţia de Zoologie”, unde vor putea dobândi cunoştinţe noi despre animalele de la zoo, rolul grădinilor zoologice, cauze ale dispariţiei animalelor şi importanţa zilei de 4 octombrie. La această prezentare vor participa şi elevi din şcolile bucureştene.

Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut ca scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție.

De asemenea, în Declarația Universală a Drepturilor Animalelor, proclamată la sediul UNESCO din Paris, în 1978, se afirmă: „…necunoașterea şi desconsiderarea acestor drepturi l-au condus şi continuă să-l conducă pe om să comită crime contra naturii şi a animalelor”, și că „…educaţia trebuie să cultive încă din copilărie observarea, înţelegerea, respectarea şi dragostea faţă de animale”.