Ziua Pământului: Tu cum protejezi mediul înconjurător?

Ziua Pământului 2016. Prima Zi a Pamantului s-a sarbatorit pe data de 22 apilie 1970, actiune care a fost initiata de studentul american Denis Hayes.

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 02:53

Ziua Pământului 2016. Acest eveniment are peste 25 de milioane de simpatizanti din randul americanilor. Semnificatia istorica a acestei zile a avut ecou si peste hotarele Statelor Unite ale Americii. In SUA s-au adoptat legi stricte pentru protejarea aerului si apei. S-au infiintat noi Agentii de Protectia Mediului si mai multe milioane de americani au trecut la un stil de viata mai econom si ma ‘ecologist’. Douazeci de ani mai tarziu Denis Hayes impreuna cu prietenii lui au dezbatut probleme precum criza ecologica, distrugerea biosferei, poluarea, defrisarea junglelor, extinderea deserturilor, efectul de sera, problemele cauzate de substantele periculoase si radioactive, ploile acide, poluarea oceanelor, astfel incat anii ’90 sa se desfasoare in spiritul “anilor mediului”.

Ziua Pământului 2016. In anul 1989 acestia au creat in California Biroul Informativ al Zilei Pamantului, de unde au coordonat toate actiunile si evenimentele trimitand informatii in toate colturile lumii.

Ziua Pământului 2016. Incepand cu 1990 si in tara noastra se alatura tot mai multi oameni acestei Zile. Planteaza copaci, se organizeaza concursuri de mediu, de curatare a paraurilor si a satelor. Acesta este avantajul cel mai mare al Zilei Pamantului : ca programele localnicilor sunt facute dupa interesele locale si nu numai in aceasta Zi, ci si in zilele “verzi”.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI cu un doodle special.ZIUA PĂMÂNTULUI. În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

ZIUA PĂMÂNTULUI a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

ZIUA PĂMÂNTULUI După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

ZIUA PĂMÂNTULUI În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.