Ziua porţilor deschise, la Guvern: Mii de oameni au venit să viziteze Palatul Victoria VIDEO

Palatul Victoria şi-a deschis, de 1 Decembrie, porţile pentru toţi curioşii care vor să-i treacă pragul. Mii de români au venit sâmbătă să viziteze sediul Guvernului. Premierul Victor Ponta, alături de soția, Daciana, și de cei doi copii, le-a prezentat vizitatorilor sala de ședințe a Cabinetului.

RomaniaTV.net
01 dec. 2012, 08:15
Ziua porţilor deschise, la Guvern: Mii de oameni au venit să viziteze Palatul Victoria VIDEO

Ponta a venit la Guvern împreună cu cei doi copii ai săi şi cu soţia, Daciana Sârbu, cărora le-a arătat biroul unde lucrează. Premierul a afirmat că fiul său şi-ar fi dorit computerul pe care îl are în birou, dar fiica sa aştepta mai mult să participe la parada de 1 Decembrie.

Vizitatorilor, Ponta le-a arătat în sala de şedinţe a Guvernului unde anume stă fiecare ministru la şedinţa Executivului şi a semnat numeroase steguleţe tricolore, oferite gratuit vizitatorilor.

Persoanele care au vizitat Guvernul au profitat de ocazie nu doar pentru a lua semnături de la premier, dar şi pentru a-i înmâna diferite cereri, a înainta plângeri legate de anumite autorităţi sau a solicita diverse măsuri sociale. Până şi un copil l-a întrebat pe premier când i se va mări alocaţia.

Un student i-a spus premierului că el vrea să voteze pe 9 decembrie şi că ar trebui ca studenţii să aibă liber pe 10 decembrie.

Ponta a fost de acord astfel că Guvernul are în vedere ca ziua de luni, 10 decembrie 2012, să fie declarată drept zi liberă în universităţi, astfel încât studenţii care învaţă în alte zone decât cele de domiciliu să aibă posibilitatea să voteze la alegerile parlamentare în localităţile lor şi să poată reveni în timp util, marţi, la cursuri.

În jurul orei 10.00, a avut loc în faţa Guvernului o ceremonie de dezvelire a unui drapel care acoperea aproape în totalitate faţada Guvernului.

Ponta a declarat că și-a dorit arborarea și la Palatul Victoria a drapelului național cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, iar viceprimarul orașului Târgu Jiu și o fabrică de confecții din localitate au oferit Guvernului un drapel naţional de mari dfimensiuni care să acopere faţada clădirii.

„Să vizitaţi liniştiţi această clădire. E a Guvernului României, deci a dumneavoastră. Să sperăm că aici se vor face numai lucruri bune pentru dumneavoastră”, le-a spus Ponta participanţilor.

„Sper că de acum încolo, în fiecare an, oricine va fi prim-ministru, oricine va fi președinte, oricine va fi șeful Parlamentului, de Ziua Națională să folosească această idee. E un lucru pe care ni-l redescoperim după 1989”, a mai arătat Ponta.

După vizita la Guvern, premierul Ponta a plecat cu familia la Arcul de Triumf pentru a asista la parada militară de Ziua Naţională.