Ziua Recunoştinţei în SPAŢIU: Astronauţii americani au mâncat CURCAN IRADIAT şi cartofi TERMOSTABILIZAŢI VIDEO

Astronauţii de la NASA au petrecut Ziua Recunoştinţei la Staţia Spaţială Internaţională cu un meniu adaptat condiţiilor extraterestre. În meniul de la masa festivă a astronauţiilor s-a regăsit nelipsitul curcan, dar în varianta "iradiat", precum şi ciupercile uscate şi congelate şi delicioşii cartofi dulci "termostabilizaţi", în varianta yams.

27 nov. 2014, 18:09
Ziua Recunoştinţei în SPAŢIU: Astronauţii americani au mâncat CURCAN IRADIAT şi cartofi TERMOSTABILIZAŢI VIDEO

Într-o înregistrare video difuzată de NASA, managerul Space Station Food System, Vickie Kloeris a oferit imagini cu meniul festiv prilejuit de Ziua Recunoştinţei, consumat de astronauţii americani Barry Wilmore şi Terry Virtz.

Dar dacă meniul astronauţilor a respectat tradiţia,  modul de prepapare şi servire a bunătăţilor ce le-au fost oferite celor aflaţi departe de Pământ, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a fost mult în afara „tradiţiei”, scrie independent.co.uk.

Vezi şi Imagini INCREDIBILE surprinse în SPAŢIU. Cum se distrează astronauţii pe STAŢIA SPAŢIALĂ INTERNAŢIONALĂ VIDEO

Astfel, în lipsa frigiderelor la bordul SSI, precum şi a vreunui cuptor sau plite, alimentele au fost preparate aşa cum se cere în imponderabilitate. O foarfecă şi puţină apă fierbinte au fost de ajuns. Curcanul a fost pus într-o pungă şi păstrat aşa pe SSI câteva luni până când a devenit devenit comestibil ca rezultat al radiaţiilor la care a fost expus pentru a fi curăţat de bacterii.

Citeşte şi Americanii celebrează ZIUA RECUNOŞTINŢEI. Sărbătoarea s-a răspândit pe tot globul GALERIE FOTO

Garnitura la friptura de curcan a inclus cartofi dulci yams, un dressing din pudră de porumb, pure de cartofi, fasole verde şi ciuperci deshidratate, toate acestea fiind, la rândul lor, făcute comestibile prin opărire cu apă fierbinte. Ca desert, un amestec de cireşe şi afine termostabilizat a fost stropit cu o pudră de ceai şi zahăr şi cu suc de lămâie.

Citeşte şi Preşedintele Barack Obama a graţiat doi curcani cu ocazia Zilei Recunoştinţei VIDEO

Kloeris a povestit că prepararea acestui meniu a durat, în total, 18 luni. Iar dacă astronauţii americani nu au fost mulţumiţi, ar putea să încerce şi meniurile colegilor europeni sau ale ruşilor de pe ISS: după un curcan iradiat, un gulaş uscat-îngheţat le-ar pica tocmai bine!…