Zmeura de Aur 2017. Batman v Superman: Dawn of Justice, cel mai prost film al anului

Cu o zi înaintea decernării Premiilor Oscar, au fost anunţaţi laureaţii Zmeura de Aur: au fost votate cele mai slabe filme ale anului 2016 şi au fost aleşi cei mai slabi actori. Premiile, care valorează fiecare câţiva dolari, se acordă producţiilor cinematografice dezastruoase ale Hollywood-ului.

26 feb. 2017, 15:34
Zmeura de Aur 2017. Batman v Superman: Dawn of Justice, cel mai prost film al anului

Pelicula „Batman v Superman: Dawn of Justice” are cele mai multe premii Zmeura de Aur, anul acesta, pentru cel mai prost actor în rol secundar, cel mai prost scenariu, cea mai proastă combinaţie de actori pe marele ecran şi cel mai prost remake, rip-off sau sequel.

Cea mai proastă actriță este Rebekah Turner, pentru interpretarea rolului lui Hillary Clinton în documentarul „Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party“.

Cea mai proastă actriță într-un rol secundar este Kristen Wiig, pentru pelicula „Zoolander 2”.

Nu a fost organizată nicio ceremonie. Laureaţii au fost anunţaţi simplu, printr-un comunicat.

Premiile Zmeura de Aur, ajunse la cea de-a 37-a ediţie, parodiază Oscarurile şi „recompensează” cele mai slabe realizări ale cinematografiei americane. Trofeul, o zmeură uriaşă, aurie, așezată pe o bobină de film, valorează 4,79 de dolari. A fost creat în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.