Zodia Berbecului începe cu Echinocţiul de Primăvară. Bărbaţii, stăpâniţi de pasiuni. Femeia doreşte să conducă

Zodiacul European sau Zodiacul Clasic Occidental, cum mai este cunoscut, împarte anul calendaristic în 12 zodii. Prima dintre ele, Zodia Berbecului, începe odată cu ECHINOCŢIUL DE PRIMĂVARĂ. Reprezintă un semn astrologic care este asociat cu constelația Berbec. Soarele este în constelația Berbec din 21 martie până în 20 aprilie.

21 mart. 2015, 11:25
Zodia Berbecului începe cu Echinocţiul de Primăvară. Bărbaţii, stăpâniţi de pasiuni. Femeia doreşte să conducă

Opusul Berbecului este Balanța. A apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor. El reprezintă și începutul primăverii, renașterea naturii asociată cu voința de renaștere și forța necesară pentru aceasta.

Este plasat sub dominația planetei Marte, care este semnul forței și coordonează puterile naturale.

Înflăcărarea, dinamismul, rapiditatea, voința și forța de caracter sunt trăsăturile nativilor din această zodie.

Berbecii sunt înclinați să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta îi face incomozi și lipsiți de tact în relațiile cu ceilalți. Sunt competitivi, curajoși, încrezători în forțele proprii, dând dovadă de multă îndrăzneală. Indignarea și supărarea apar cu ușurință, iar replicile Berbecilor pot fi tăioase.

În viață, Berbecul poate avea suișuri, dar și coborâșuri bruște. Datorită inteligenței și entuziasmului său, reușește să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Excelează în orice activitate fizică, precum sportul, pericolul și înfruntarea fiindu-i pe plac. Muncește din greu în orice situații, și nu îi stă în fire să se menajeze. Nu va ezita niciodată să întindă o ”mână de ajutor” persoanelor care înseamnă ceva pentru el, sacrificându-și timpul sau banii.

Marte sub dominația căruia se află guvernează capul, fața și cele două emisfere cerebrale. Planeta este asociată cu fierul, guvernarea sa extinzându-se și asupra sângelui. De aceea este indicat să se consume alimente bogate în fier. Iubesc mâncarea condimentată, dar trebuie să fie precauți în consumarea ei. Din dieta lor nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, broccoli, măghiranul, menta, etc.

Bărbatul născut în această zodie este de obicei sincer și direct, dornic întotdeauna de libertate în toate privințele. Nu este deloc genul de bărbat care se teme să fie sincer sau să își exprime opiniile. Are o puternică dorință de a-i conduce pe ceilalți și energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Berbecul nu este genul de bărbat care să stea și să analizeze lucrurile prea mult. Au tendința de a avea încredere în persoanele pe care le cunosc, în special în cele de sex feminin. Stăpâniți de emoții și pasiuni, nativii din Berbec au deseori așteptări nerealiste în legătură cu relația de cuplu, pentru că percep lucrurile mai mult așa cum și le-ar dori decât cum sunt în realitate.

Femeia născută în Zodia Berbec este dotată cu multă sensibilitate și blândețe și se dovedește capabilă în tot ceea ce întreprinde. Este spontană, sinceră, deschisă, dar și inocentă. Are un spirit competitiv remarcabil și dorește să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate și idealism. Femeia născută sub semnul lui Marte este plină de inițiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar și în dragoste. Poate fi extrem de generoasă și își împarte cu dragă inimă iubirea și tot ce are. Nativa Berbec trebuie să fie mereu în prim-plan, pentru a străluci și a-și exprima potențialul. Are un intens simț al fair-play-ului, este exigentă cu ea însăși și cu ceilalți, e lucidă, eficientă și plină de îndrăzneală. Poate să-și aleagă fără probleme orice profesie. Curajul este calitatea ei evidentă. Această femeie este impulsivă, dar revine ușor la o stare afectuoasă.

Copiii născuți sub semnul Berbecului sunt poznași, adesea tumultuoși. În ciuda aparentei lor răceli și insensibilități, ei suferă dacă părinții nu-și găsesc timp și pentru ei. Au nevoie de afecțiune și, dacă nu o cer niciodată, este pentru că se ascund în spatele unei carapace de indiferență.

Citeşte şi: Echinocţiul de primăvară în 2015. Vezi ce spun astrologii că se întâmplă în această zi

Cifrele exercită o influență determinantă asupra vieții Berbecului.
Cifra favorabilă este 7, cifră magică prin excelență.
Cifra 17, care aduce nenoroc altor semne, este favorabilă Berbecului.

Culorile potrivite: verde, roșu.

Pietre prețioase caracteristice: ametistul, diamantul, rubinul.

Ziua cea mai favorabilă: marți.

Compatibilitate cu alte zodii:
Foarte bună: Leu, Săgetător, Berbec.
Bună: Gemeni, Vărsător.
Dificilă: Balanța, Scorpion, Fecioară.
Foarte redusă: Balanța, Capricormul.

Personalități de la noi născute în Zodia Berbecului: Alexandru Dimitrie Xenopol, Mateiu I. Caragiale, Traian Coșovei, Ioan Mihăilescu, Cătălin Naum, Gheorghe Pituț, Romulus Vulpescu, Cornel Patrichi, Ana Blandiana, Mircea Daneliuc, Irina Spârlea, Laszlo Tokes, Silviu Purcărete, Manuela Hărăbor, Cristi Enache (Direcția 5), Roxana Nemeș, Marius Lăcătuș, Helmuth Duckadam, Monica Iagăr, Paul Niculescu-Mizil, George Copos, Mircea Vintilă, Rodica Mandache, Florin Zamfirescu, Alexandru Papadopol.

Personalități de pe mapamond născute în Zodia Berbecului: J.S. Bach, Andrew Lloyd Webber, Elton John, Sarah Jessica Parker, Aretha Franklin, Gloria Steinem, Diana Ross, Mariah Carey, Sarah Vaughan, Eric Clapton, Celine Dion, Vincent Van Gogh, Hans Christian Andersen, José Manuel Durao Barroso, Alec Baldwin, Marlon Brando, Jennie Garth, Jackie Chan, Russell Crowe, Steven Seagal, Omar Sharif, Emma Thompson, Leonardo da Vinci, Charlie Chaplin, Melissa Joan Hart, Kate Hudson, Ryan O’Neal.