Zodiac chinezesc 2014. Cum stai cu dragostea, banii şi sănătatea în anul Calului de Lemn

Anul 2014 este echivalentul anului Calului de Lemn in zodiacul chinezesc, fiecare semn al horoscopului oriental, cu echivalent si in cel european, fiind influentat de trasaturile specifice acestui animal care guverneaza urmatoarele 12 luni.

02 dec. 2013, 07:06
Zodiac chinezesc 2014. Cum stai cu dragostea, banii şi sănătatea în anul Calului de Lemn

Anul Calului de Lemn, a carui culoare este fie albastru, fie verde, incepe pe 31 ianuarie 2014 si se incheie pe 18 februarie 2015. Astrologii sustin ca urmatoarele 12 luni de dupa inceperea noului an chinezesc vor fi guvernate de trasaturile acestui animal. Anul Calului de Lemn se preconizeaza a fi anul victoriilor fulgeratoare, al deciziilor luate rapid, fara amanare, dar si al aventurilor neasteptate si al iubirilor pasionale.

Dar ce ne asteapta pe fiecare in parte, in functie de semnul zodiacal sub care ne-am nascut, in anul Calului de Lemn 2014?

BERBEC = DRAGON

Echivalentul berbecului in zodiacul chinezesc este dragonul. Pe plan amoros, dragonii vor avea parte de trairi intense, de zile pline de bucurii si de nopti pline de pasiune. Dar pentru ca starea de bine pe plan sentimental sa dainuiasca intregul an, dragonii/berbecii trebuie sa-si potenteze abilitatile de comunicare. Ei trebuie sa fie mai deschisi si mai empatici, altfel realitatea pe care si-o construiesc in mintea lor, vizavi de relatiile de cuplu, risca sa nu coincida cu cea a partenerului. Din acest motiv, desi urmatoarele 12 luni sunt favorabile iubirii pentru dragoni/berbeci, acestia trebuie sa puna mare pret pe comunicare daca vor sa-si mentina bunastarea emotionala.

Pe plan financiar, insa, anul Calului de Lemn pentru dragoni/berbeci ridica riscuri. Incapatanarea specifica acestei zodii ii predispune la decizii mult prea pripite si neanalizate suficient in prealabil. Berbecii pot esua in plan profesional si financiar daca nu vor gandi la rece situatiile in care sunt pusi la serviciu sau oportunitatile de munca care li se ivesc. Asadar, dragonilor/berbecilor li se recomanda prudenta!

La fel ar trebui sa actioneze si in ceea ce priveste sanatatea. Excesele ii pot darama mai usor decat in alti ani, iar greutatile pe care le au de infruntat, fara doar si poate, le pot cauza traume greu de vindecat si pe plan psihic, si fizic. Asadar, precautia este recomandata dragonilor/berbecilor si in ceea ce priveste sanatate.

TAUR = SARPE

Anul 2014 se preconizeaza a fi mai favorabili pentru tauri/serpi decat 2013, caci acestia se vor bucura de o energie mai puternica. Acest “boost” pe plan energetic le va deschide noi cai si pe plan sentimental, avand toate sansele sa-si consolideze relatia pe care o au in prezent sau sa-si gaseasca parteneri de incredere, in cazul in care sunt singuri.

Si pe plan profesional, anul Calului de Lemn il favorizeaza pe taur/sarpe, tot datorita energiei crescute care ii ofera mai multa putere de munca, asadar si castiguri marite.

Pe de alta parte, cu cat consumul energetic este mai mare pe plan sentimental si profesional, cu atat are mai mult de suferit sanatatea. Taurul/sarpele trebuie sa fie atent in 2014 caci pot aparea complicatii ale unor probleme de sanatate neglijate sau chiar nediagnosticate. Cei nascuti sub semnul sarpelui/al taurului ar trebui sa-si inceapa anul cu un set de analize medicale amanuntite pentru a preveni anumite caderi fizice care ar putea sa le pune bete in roate altor planuri amoroase sau profesionale.

GEMENI = CAL

Persoanele nascute sub semnul gemenilor, respectiv al calului in zodiacul chinezesc, vor resimti toate avantajele, dar si dezavantajele anului 2014 care va fi tocmai anul lor. De ce? Anul Calului de Lemn este marcat de doua elemente: lemn si foc. Lemnul se rasfrange asupra carierei, in timp ce focul asupra finantelor. Iata de ce pe plan profesional, geamanul/calul o va duce bine in 2014, dar va avea si mult de tras. Desi stabilitatea lemnului in consolideaza pasii in cariera si in obtinerea de castiguri sporite, focul o sa-l puna la incercare, o sa-l tureze la capacitate maxima. Fiind totusi anul lor, gemenii/caii vor putea lua decizii mai bune, iar principalul lor atu pe care trebuie sa mizeze este capacitatea crescuta de comunicare si relationare cu cei care lucreaza.

Daruirea prea mare si consumul energetic sporit pe plan profesional ar putea, insa, sa-i afecteze pe plan sentimental. Asta nu inseamna ca vor sta prost cu dragostea! Gemenii/caii vor avea parte de suisuri si coborasuri pe plan amoros din care vor invata, insa, ca trebuie sa-si tempereze firea duala si vulcanica pentru a-si mentine relatiile sentimentale. Pana una alta, vor trage niste invataminte folositoare.

De sanatate, in schimb, vor uita aproape total in 2014. Nici nu vor avea parte de probleme majora, singurul risc preconizat pentru anul Calului de Lemn pentru gemeni/cai fiind suprasolicitarea si epuizarea fizica. Pentru a preveni acest lucru, ar fi bine sa profite de absolut orice moment liber pentru a se odihni.

RAC = CAPRA

Din punct de vedere sentimenta, racii, echivalenti ai caprelor in zodiacul chinezesc, nu sunt favorizati de anul Calului de Lemn. Caprele ar putea suferi de lipsa de intelegere din partea partenerilor, daca sunt deja implicati in relatii de cuplu. Daca anul Calului de Lemn ii va prinde singuri, exista riscul ca racii sa treaca prin urmatoarele 12 luni tot asa: singuri. Ca sa razbeasca, insa, au nevoie de tarie psihica si incredere in viitor.

Din punct de vedere profesional, caprelor si le vor ivi mai multe oportunitati, dar exista riscul sa le rateze daca nu-si infrang starile de delasare, daca nu analizeaza la rece ofertele si daca nu-si iau inima in dinti pentru a face un pas inainte.

In schimb, racii/caprele nu vor intampina probleme de sanatate majore cele 12 luni ale anului Calului de Lemn.

LEU = MAIMUTA

Cei nascuti sub semnul leului, echivalentul maimutei in zodiacul chinezesc, vor avea o viata amoroasa tumultuoasa in anul Calului de Lemn. 2014 se preconizeaza a fi favorabil pentru aventuri pasionale, pentru trairi intense.

Pe plan profesional, insa, s-ar putea sa fie nesabuiti, sa actioneze sub impulsul momentului. Ei bine, daca pe plan amoros este, uneori, permis sa actionezi impulsiv, pe plan profesional este chiar daunator. Prudenta, concentrare si analiza la rece – de acestea trebuie sa mizeze maimutele pentru a nu da gres in anul Calului de Lemn.

Starea fizica a maimutelor/leilor va fi ferita de probleme de sanatate, dar nu ar strica, totusi, macar o vizita la medic pentru cateva analize de rutina.

FECIOARA = COCOS

2014, anul Calului de Lemn, nu se anunta a fi favorabil fecioarelor/cocosilor. Trairile si gandurile lor nu vor putea fi intelese pe deplin de parteneri, iar asteptarile prea ridicate, dar si nemultumirile specifice unor firi perfectioniste precum sunt fecioarele o sa devina obstacole in calea obtinerii bunastarii emotionale in relatiile de cuplu. Pentru a nu ajunge in situatii neplacute pe plan amoros, fecioarele/cocosii ar trebui sa revina cu picioarele pe pamant, sa-si alinieze asteptarile la realitatea in care traiesc, nu sa tinteasca dupa cai verzi pe pereti.

Totodata, ar trebui sa-si adune energia psihica pentru a se concentra mai bine pe plan profesional. Pentru ei, anul Calului de Lemn va aduce schimbari rapide, unele chiar fulgeratoare, iar daca stau sa-si cantareasca si rascantareasca fiecare miscare si decizie, cand vor actiona va fi tardiv. Asadar, fecioarele/cocosii trebuie sa se concentreze mai mult asupra muncii, fara a renunta insa la prudenta.

De prudenta vor avea nevoie si pentru mentinerea starii de sanatate. Trebuie sa evite excesele si sa-si menajeze organismul care este predispus la unele probleme de sanatate.

BALANTA = CAINE

Compatibilitatea crescuta dintre cal(gemeni) si caine (balanta), regasita si in horoscopul chinezesc, si in cel european, inseamna ca cei nascuti sub semnul balantei/al cainelui vor trai la fel de intens ca gemenii/caii. Focul va incerca deopotriva caii si cainii. Iata de ce pe plan sentimental se anunta trairi intense, momente fierbinti, uneori sexuale, alteori tensionate psihic, toate fiind marcate negativ de prea putin rabdare. Desi cainii vor simti nevoie de relatii stabile, cu perspectiva, vor trebui sa-si foloseasca la maximum capacitatile de mediere pentru a nu cadea prada avalansei de emotii.

Pe plan profesional se anunta mari schimbari in bine. Balantele/cainii isi pot gasi noi oportunitati de munca mai bine platite decat jobul anterior.

Insa toate aceste – intensitatea trairilor sentimentale si concentrarea puternica pe oportunitatile de serviciu – il vor suprasolicita pe caine, motiv pentru care trebuie neaparat sa fie echilibrat in alimentatie, in stil de viata, pentru a nu cadea epuizat la pat.

Citeste mai mult pe lyla.ro