Preşedintele suspendat al CJ Braşov, în arest la domiciliu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis eliberarea din arest a președintelui suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, urmând ca acesta să fie judecat în arest la domiciliu.

28 ian. 2015, 07:49
Preşedintele suspendat al CJ Braşov, în arest la domiciliu

În baza art.348 din Codul de procedură penală coroborat cu art.207, art.220 din Codul de procedură penală cu referire la art.242 alin.2 din Codul de procedură penală, înlocuiește măsura arestului preventiv a inculpatului Căncescu Aristotel Adrian cu măsura arestului la domiciliu. Dispune punerea în libertate a inculpatului Căncescu Aristotel Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 11/U din 24 octombrie 2014„, se arată în decizia instanței.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Aristotel Căncescu se află în arest preventiv din luna octombrie 2014, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, în formă continuată, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Căncescu și a lui Radu Ispas, administrator public al județului Brașov, care și-ar fi folosit funcția publică pentru interesele proprii, ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL și ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Ioan Pascu și Gabriel Bâgiu.

În dosar este judecat și deputatul Ion Diniță, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu (2 infracțiuni), dare de mită și spălare de bani.