ACCIDENT CUMPLIT în Covasna: Un tractor plin cu muncitori a fost lovit de tren. 8 oameni au murit

Opt oameni au murit, iar unul a fost grav rănit, sâmbătă, după ce tractorul cu remorcă în care se aflau a fost lovit de un tren, în zona localităţii Chileni, judeţul Covasna, informează România TV.

RomaniaTV.net
08 sept. 2012, 11:05
ACCIDENT CUMPLIT în Covasna: Un tractor plin cu muncitori a fost lovit de tren. 8 oameni au murit

Un tractor cu muncitori a fost lovit de tren şi, potrivit reprezentanţilor ISU şi ai poliţiei, opt oameni au murit, iar unul este grav rănit.

Cea de-a opta persoană a decedat în elicopterul SMURD Mureş, care îl preluase pentru a fi transportat la Braşov. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Iulia Grigoraş, a doua persoană rănită a fost transportată la Braşov.

Iulia Grigoraş a menţionat că, între timp, traficul feroviar, blocat în urma accidentului, a fost reluat, iar trenul implicat în accident şi-a continuat drumul.

Pe de altă parte, şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat că, din informaţiile pe care le-a primit, echipajul SMURD a găsit, în momentul în care a ajuns la locul accidentului, trei persoane în viaţă, dar în stare foarte gravă.

Erau trei în stare foarte gravă, politraumatizaţi, intubaţi. S-a stabilit ca una dintre persoane să fie adusă cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş„, a declarat Boeriu.

Medicul SMURD Mureş care însoţeşte elicopterul, Gal Melinda, a declarat că, din cele trei persoane în stare gravă, două nu au supravieţuit. Una a murit înainte de decolarea elicopterului, iar cea preluată de acesta a murit pe drum.

Am găsit trei persoane în stare critică, o victimă a decedat înainte să pornesc. O a doua victimă, un bărbat tânăr, a decedat în elicopter. A treia victimă este dusă la Braşov pentru investigaţii, trebuie să văd dacă pot s-o aduc la Mureş„, a declarat medicul SMURD.

Un tractor cu o remorcă a fost lovit de tren. Am intervenit cu un echipaj de descarcerare, patru ambulanţe şi o echipă SMURD„, a declarat Marius Tolvaj, purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, la România TV.

Şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a precizat că şoferul tractorului, care a scăpat nevătămat, nu a ţinut seama de semnalizările de la trecerea de nivel cu calea ferată.

Era semnalizată cu crucea Sfântului Andrei şi cu semnale optice, dar şoferul mi-a spus că a crezut că poate să treacă  mai repede. Asta este educaţia şoferului care a uitat că are în spate 10 oameni pe care îi aducea de la cules cartofi”, a spus Diniţă, la România TV.