Turcan: PDL nu are ca obiectiv, în acest moment, să o dea afară pe Elena Băsescu

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan spune că "PDL nu are ca obiectiv, în acest moment, să o dea afară pe Elena Băsescu", afirmând că îi doreşte succes dacă va considera că nu are nevoie de partid pentru a-şi reînnoi mandatul de europarlamentar, transmite corespondentul Mediafax.

12 apr. 2013, 18:26
Turcan: PDL nu are ca obiectiv, în acest moment, să o dea afară pe Elena Băsescu

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, în legătură cu informaţii din media privind o eventuală sancţionare a Elenei Băsescu, aceasta declarând că va candida la alegerile europarlamentare chiar şi fără sprijinul PDL.

„(…) Din câte am auzit, şi din declaraţiile doamnei Elena Băsescu, dumneaei a câştigat mandatul de parlamentar european independent. Deci nu văd de ce ar fi un pericol în cazul în care dumneaei nu mai are nevoie de PDL să îşi reînnoiască mandatul”, a spus Turcan.

Ea a continuat afirmând: „Îi urez mult succes şi în calitate de independent”.

Întrebată dacă Elena Băsescu ar trebui să-şi dea demisia din partid sau PDL o va exclude, Turcan a spus că „PDL nu are ca obiectiv, în acest moment, să o dea afară pe doamna Elena Băsescu”.

„Nu asta este preocuparea PDL. PDL vrea să îşi aducă într-o echipă puternică toţi oamenii care au un cuvânt de spus în societatea românească. Toţi oamenii cu idei pe care le pot pune în slujba cetăţenilor. Aşadar, soarta privind candidatura la Parlamentul European a Elenei Băsescu nu este în momentul de faţă o chestiune prioritară pentru PDL. Îi dorim succes, dacă va considera că nu are nevoie de partid să îşi reînnoiască mandatul”, a afirmat Raluca Turcan.

Tot vineri, un alt vicepreşedinte PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că actuala conducere a PDL nu este preocupată să-şi excludă membrii, indiferent de poziţia pe care o ocupă aceştia, ci să atragă alţii noi.

Ioan Oltean a fost întrebat dacă preşedintele PDL are intenţia de a exclude pe cineva din partid, cu aluzie la susţinătorii celorlalte moţiuni.

„Nu Vasile Blaga exclude din partid. Preşedintele partidului nu are competenţa de a exclude pe cineva din partid. Sancţiunea excluderii este dată în competenţa unor organisme colective foarte bine delimitate. Nu constituie pentru noi o preocupare excluderea membrilor PDL. Nu aceasta este preocuparea actualei formule de conducere a partidului. Dimpotrivă, liniştea din partid, unitatea partidului, aducerea în partid a cât mai multor membri. Suntem conştienţi că orice plecare din partid înseamnă un om în minus, un vot cel puţin în minus. De aceea, nu există această preocupare. Niciun membru de partid, indiferent cât de bine e poziţionat pe ierarhia politică nu trebuie să aibă această teamă”, a spus Oltean.

Liderul PDL a atras, însă, atenţia celor care se exprimă în alte părţi decât în interiorul partidului că îşi asumă un risc.

„Dar, există însă un dar cu majuscule. Politica şi critica se face în partid, nu pe reţelele de socializare, nu pe alte modalităţi ale tehnicii moderne, ci în interiorul partidului. Acolo orice critică e acceptată şi, dacă ea este întemeiată, partidul trebuie să aibă maturitatea şi responsabilitatea de a o accepta”, a afirmat Oltean.