1 DECEMBRIE 2018. Cea mai delicioasă FASOLE CU CIOLAN AFUMAT, reţeta naţională

Fasole cu ciolan afumat reteta nationala romaneasca de 1 Decembrie. Mancare de fasole boabe uscata fiarta in zeama de la ciolanul afumat, cu sos de rosii cu legume. Am vazut ca in ultimii ani, de 1 Decembrie, cam asta se serveste publicului din toata tara. A devenit o moda.

29 nov. 2018, 09:17
1 DECEMBRIE 2018. Cea mai delicioasă FASOLE CU CIOLAN AFUMAT, reţeta naţională

Aceasta mancare de fasole cu ciolan afumat este mai gustoasa daca se gateste incet, la foc mic. Devine si mai buna daca este reincalzita a 2-a sau a 3-a zi, ca si sarmalele. Noua ne place mult ciolanul afumat si fiert si il pregatim des sub diverse forme.

Citeşte şi Reţetă de post: Fasole bătută

Ciolanul este bine sa fie crud si afumat (nu prefiert). Gasiti asa ceva in anumite macelerii locale mai mici sau il puteti prepara acasa (vezi retetele noastre de mezeluri). Daca nu reusiti sa gasiti asa ceva este OK sa folositi si ciolan din supermarket.

Fasolea cu ciolan nu e un fel care sa fie preparat pentri 1-2 portii. Daca tot va apucati de treaba puteti face o oala de 2-3 L si sa pastrati la congelator ce ramane in plus. Poate fi reincalzita de 1-2 ori, devenind si mai gustoasa.

Acest fel de mancare se poate gati si la ceaun, in aer liber. Este si mai gustos. 

Ingrediente
-700 g fasole boabe uscata
-sare, piper, boia dulce
-1 lingurita seminte de chimen sau 1 foaie de dafin
-50 ml ulei (2 – 3 linguri)
-2 cepe medii
-3-4 morocovi
-1 cutiuta pasta concentrata de rosii (sau 500 ml pasata, bulion sau rosii cubulete in conserva)

Cum se prepara reteta vezi pe savoriurbane.com.