10 ani de închisoare pentru o femeie care şi-a agresat fiicele violate de tată

O femeie din Râmnicu Vâlcea, condamnată definitiv la 10 ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate fiicelor sale minore de 13 şi 17 ani, a fost încarcerată la Penitenciarul Colibaşi. În acelaşi caz, soţul său a fost condamnat definitiv la 25 de ani închisoare pentru că şi-a violat fetele.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 18:37
10 ani de închisoare pentru o femeie care şi-a agresat fiicele violate de tată

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, femeia, cercetată în libertate pentru rele tratamente aplicate fiicelor sale minore, a fost condamnată definitiv de Tribunalul Râmnicu Vâlcea la zece ani de închisoare, fiind identificată de către poliţişti în municipiul Râmnicu Vâlcea şi dusă apoi în Penitenciarul Colibaşi.

„Ioana Ş, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate de zece ani de închisoare. Magistraţii Tribunalului Vâlcea au reţinut faptul că aceasta, în perioada 2004 – 2010, a săvârşit infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului. Condamnata a fost identificată şi dusă în Penitenciarul Colibaşi, în vederea executării pedepsei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.

Iniţial, poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi, în 2011, de către conducerea unei şcoli generale din municipiul Râmnicu Vâlcea că două tinere au fost agresate sexual de către tatăl lor, Eugen Ş. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2004 – 2010, acesta a întreţinut în mod repetat acte sexuale cu cele două fiice ale sale, M.S, de 13 ani, şi E.S., de 17 ani.

Ulterior, procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Eugen Ş pentru viol, perversiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului, precum şi trimiterea în judecată în stare de libertate a Ioanei Ş, mama fetelor, pentru rele tratamente aplicate minorului.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul, în perioada 2004 – 2010, în mod repetat, a întreţinut acte sexuale orale cu cele două fiice, în vârstă de 17 şi 13 ani, aflate în grija sa. De asemenea, în aceeaşi perioadă a săvârşit acte de perversiune sexuală în mod repetat prin constrângerea acestora, fie prin oferirea de dulciuri şi bani, fie prin comportament violent, pentru a le determina să accepte actele de perversiune sexuală şi acte sexuale orale şi să păstreze tăcerea. În perioada 2004 – 2011, mama celor două minore a avut un comportament agresiv verbal şi fizic faţă de acestea, nu le-a asigurat creşterea şi educaţia corespunzătoare, iar prin acţiunile celor doi inculpaţi a fost pusă în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a celor două minore”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Potrivit anchetatorilor, fetele erau constrânse sau ademenite de către tată la perversiuni sexuale, iar în încăperea unde locuia bărbatul era invitată adesea chiar şi amanta violatorului.

Ulterior, Tribunalul Vâlcea l-a condamnat pe Eugen Ş. la 17 ani închisoare, dar Curtea de Apel Piteşti i-a majorat pedeapsa la 25 de ani închisoare pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu copilele, fapte petrecută în perioada 2004 – 2010.

Cei doi părinţi au fost decăzuţi din drepturi, fiecare dintre ei fiind obligaţi prin lege să plătească 50.000 lei daune morale fiecăreia dintre cele două fete, pentru traumele produse, la ora actuală minorele fiind instituţionalizate într-un centru de ocrotire din Râmnicu Vâlcea.