Spitalul de Pediatrie din Braşov, asaltat de copii cu scaune diareice şi febră

Numărul copiilor cu scaune diareice şi febră aduşi de către părinţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Braşov a crescut foarte mult, după ce o fetiţă de doi ani a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic şi a fost transferată la spitalul Marie Curie din Bucureşti.

23 mart. 2016, 07:59
Spitalul de Pediatrie din Braşov, asaltat de copii cu scaune diareice şi febră

După cazurile bebeluşilor din judeţul Argeş diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic şi după ce o fetiţă de doi ani, din Braşov, a fost diagnosticată, sâmbătă, cu aceeaşi boală, Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie este asaltată de pacienţi, motiv pentru care personalul medical a fost nevoit să suplimenteze numărul de paturi în Secţia de Boli Digestive, informează news.ro.

Potrivit medicilor, peste 100 de copii cu scaune diareice şi febră sunt aduşi zilnic la spital de către părinţi, pe care medicii îi sfătuiesc să respecte regulile de igienă, să se spele des pe mâini, atât ei, cât şi copiii şi să verifice cu atenţie alimentele pe care le dau celor mici.

Am suplimentat numărul de paturi pe Secţia de Boli Digestive pentru că părinţii sunt speriaţi şi îşi aduc copiii la control. Imediat ce apare un scaun diareic şi febră vin la spital. Trebuie să-i vedem pe toţi, iar în urma investigaţiilor de specialitate se decide cine rămâne internat şi cine nu. Avem cu 50% mai multe solicitări decât până acum„, a declarat pentru News.ro dr. Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Braşov.

Panica s-a amplificat la Braşov după ce o fetiţă de doi ani a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic şi a fost transferată la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Fetiţa face în prezent dializă, dar se simte mai bine şi răspunde la tratament.

Analizele făcute de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov arată că alimentele din locuinţele părinţilor şi bunicilor nu erau contaminate, la fel ca şi apa de la robinet.

Singura problemă a apărut la apa aflată într-o cană decantoare care avea depăşiri în ceea ce priveşte bacilii coliformi. Potrivit medicilor, testele făcute pentru enterobacteria C şi E-coli au ieşit însă în limite normale.