A cerut să fie EUTANASIAT pentru că nu suportă să stea în închisoare

Un bărbat din Belgia, care a fost condamnat la închisoare pentru viol şi crimă, a cerut să fie eutanasiat. Bărbatul nu suportă să îşi petreacă tot restul vieţii după gratii, aşa că a ales soluţia extremă.

05 ian. 2015, 16:55

Autorităţile belgiene au aprobat cererea bărbatului care urmează să fie executat, duminică, prin injecţie letală, săptămâna aceasta. Condamnatul are 52 de ani şi se numeşte Frank Van Den Bleeken, potrivit The Telegraph.

Pentru a-i convinge pe judecători să îi aprobe cererea de eutanasiere, criminalul a fost nevoit să îşi recunoască propria lui slăbiciune. El a spus – şi chiar a insistat – asupra faptului că nu îşi va putea stăpâni impulsurile sexuale criminale, pentru că acestea sunt, practic, incontrolabile pentru el şi, astfel, chiar dacă ar ieşi vreodată din închisoare, va recidiva cu siguranţă.

Van Den Bleeken a violat-o şi apoi a ucis-o prin sufocare pe Christiane Remacle, o tânără de numai 19 ani,  chiar în prima zi din ianuarie, în 1989. Iniţial, el a fost declarat psihopat şi nu a ajuns în închisoare, ci într-un spital de psihiatrie unde a stat 7 ani, fiind ulterior eliberat. Astfel, el nu a fost condamnat penal. Dar imediat ce s-a văzut în libertate, el a recidivat, atacând trei fete, două fiind minore, una dintre ale având 11 ani şi cealaltă, 17, precum şi o femeie de 29 de ani.

Citeşte şi Un bărbat din Maramureş cere EUTANASIEREA familiei sale din cauza sărăciei în care trăieşte

Van Den Bleeken a avut o copilărie nefericită şi provenea dintr-o familie săracă. El a fost violat când avea 15 ani. Prima condamnare pentru infracţiuni sexuale a avut-o la 21 de ani.

Belgia a legalizat eutanasia în 2002. Alte ţări care au legalizat această practică sunt Olanda si Luxemburg, iar mai multe state, inclusiv Elveţia şi unele state din SUA practică sinuciderea asistată de personal medical specializat.