A doua zi a procesului lui Harvey Weinstein, dedicată alegerii completului de judecată

A doua zi a procesului în care producătorul de cinema Harvey Weinstein este acuzat de multiple abuzuri sexuale a fost mai puțin mediatizată decât cea de luni, informează EFE.

RomaniaTV.net
07 ian. 2020, 16:37
A doua zi a procesului lui Harvey Weinstein, dedicată alegerii completului de judecată

Producătorul de cinema Harvey Weinstein a ajuns la tribunalul din Manhattan într-un automobil SUV negru. Până la clădirea tribunalului s-a deplasat cu ajutorul unui cadru, pentru că în urmă cu mai puțin de o lună a suferit o operaţie la coloană. Îmbrăcat într-un costum de culoare gri-deschis, însoțit de avocata sa Donna Rotunno și alți membri ai apărării, Weinstein a fost întâmpinat de mai mulți membri mass-media. Au lipsit însă grupurile de protest care l-au întâmpinat ieri.

Weinstein este acuzat de cinci delicte sexuale în atacurile comise asupra a două femei. Dacă va fi găsit vinovat, Weistein și-ar putea petrece restul vieții în închisoare. Cele două victime şi alte patru femei ale căror acuzaţii au fost incluse la dosar (inclusiv cea a actriţei Annabella Sciorra, din „Clanul Soprano”) ar putea depune mărturie la procesul în care Procuratura încearcă să demonstreze că Weinstein are un comportament de „prădător sexual”.

Marţi se aleg persoanele care vor face parte din completul de judecată şi care vor delibera asupra vinovăției acuzatului.

Procedura alegerii completului de judecată ar putea dura două zile. Acuzarea și apărarea trebuie să aleagă persoane a căror judecată este obiectivă.

În prima sesiune de marţi sunt revizuiţi potenţialii juraţi care vor delibera sentinţa definitivă, prevăzută pentru 14 ianuarie.

 

Citește și:

Procesul în care fostul magnatul hollywoodian, Harvey Weinstein, este acuzat de agresiune sexuală, începe luni la New York