A fost prins bărbatul care a sechestrat-o şi violat-o pe femeia bolnavă psihic,lăsată să plece din spitalul Bârlad pe propria semnătură

Un bărbat de 64 de ani a fost arestat preventiv, după ce a sechestrat şi violat, timp de zece zile, o femeie cu probleme psihice grave, care a fost lăsată de către cadrele medicale să plece pe propria semnătură, din Spitalul Bârlad, unde ajunsese în urma unei tentative de sinucidere. Presupusul agresor a eliberat victima şi a abandonat-o pe drum doar după ce a aflat din presă că este căutată de către poliţişti.

RomaniaTV.net
08 dec. 2016, 16:06
A fost prins bărbatul care a sechestrat-o şi violat-o pe femeia bolnavă psihic,lăsată să plece din spitalul Bârlad pe propria semnătură

Judecătoria Bârlad a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Viorel Halîngă pentru viol şi lipise de libertate, după ce a sechestrat, bătut şi abuzat sexual o femeie de 45 de ani, din localitatea Giurcani, care a dispărut din Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde ajunsese în urma unei tentative de suicid.

Decizia încarcerării bărbatului de 64 de ani a fost luată la propunerea procurorilor, care au stabilit, pe bază de probe, că victima a fost violată timp ce zece zile, ulterior fiind abandonată pe un drum din apropierea oraşului Murgeni.

„Femeia a fost acostată de către suspect în timp ce se afla pe o stradă din Bârlad, ulterior fiind condusă la locuinţa sa din oraş, unde a fost lovită şi constrânsă să întreţină relaţii sexuale. În momentul în care a aflat din presă că victima este dată dispărută şi căutată de Poliţie, bărbatul a condus-o pe un drum din Murgeni, unde a abandonat-o”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, Andreea Obreja.

După ce a fost eliberată de bârlădeanul de 64 de ani, femeia a ajuns la locuinţa sa din Giurcani, familia sesizând Poliţia din cauza numeroaselor leziuni de pe corp pe care le avea victima. â

În urma cercetărilor, anchetatorii au reuşit să-l identifice pe autorul violului care, într-o primă fază, a fost reţinut pentru 24 de ore. În baza probelor, bărbatul a fost prezentat în instanţă, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Femeia a ajuns cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Bârlad la sfârşitul lunii noiembrie, în urma unei tentative de sinucidere. După câteva ore, pacienta a fost lăsată de către cadrele medicale să părăsească spitalul, pe propria semnătură, cu toate că se afla în evidenţe cu probleme psihice grave.

Conducerea spitalului din Bîrlad a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă au fost respectate protocoalele de către cadrele medicale.

Citeşte şi Femeia cu probleme psihice, dispărută de la spitalul din Bârlad, a fost sechestrată de o familie de rromi