A murit proprietarul Ray-Ban. Avea 87 ani și o avere netă de peste 25 de miliarde de dolari

Leonardo Del Vecchio, antreprenorul italian care a ajuns lider mondial în domeniul ochelarilor, a murit la vârsta de 87 de ani. Averea sa netă era de 25,7 miliarde de dolari la 1 iunie 2022, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

27 iun. 2022, 14:17
A murit proprietarul Ray-Ban. Avea 87 ani și o avere netă de peste 25 de miliarde de dolari
A murit proprietarul Ray-Ban. Avea 87 ani și o avere netă de peste 25 de miliarde de dolari

A murit proprietarul Ray-Ban. Decesul lui Leonardo Del Vecchio a a fost anunţat, luni, de cotidianul italian „Corriere della Sera„, dar familia miliardarului nu a făcut nici un comentariu. Crescut într-un orfelinat din Milano, Leonardo  Del Vecchio a plecat din oraşul nordic pentru a se stabili în oraşul Agordo, în Alpii de la nord de Veneţia, începând ca un mic furnizor de piese de rame pentru producătorii locali de ochelari. Compania sa, EssilorLuxottica, la care deţinea 32% din acţiuni, a urmat o serie de achiziţii pentru a deveni în cele din urmă liderul mondial al industriei. Numele recunoscute la nivel mondial Ray-Ban şi Oakley s-au numărat printre zecile de mărci de ochelari pe care Leonardo  Del Vecchio le-a cumpărat în drumul său spre vârf.

Miss Brazilia a murit la doar 27 de ani, în timpul unei operaţii de îndepărtare a amigdalelor

Leonardo Del Vecchio deţinea 32% din acţiunile EssilorLuxottica, gigantul franco-italian din domeniul ochelarilor care a rezultat în urma fuziunii din 2018 dintre Luxottica şi Essilor, firma franceză din domeniul lentilelor. Compania, care produce rame pentru case de lux precum Armani şi Prada, pe lângă faptul că deţine mărci precum Ray-Ban, are peste 180.000 de angajaţi, operaţiuni pe tot globul şi o prezenţă în sectoarele luxului şi tehnologiei medicale. EssilorLuxottica este atât cel mai mare retailer de ochelari din lume, cât şi cel mai mare producător de lentile de corecţie.

Tragedie uriaşă: un cunoscut cântăreț a murit imediat după concert. Avea 55 de ani şi îl ştia toată ţara!

Pe lângă pachetul de acţiuni din EssilorLuxottica, Del Vecchio deţinea, de asemenea acţiuni în companii financiare italiene precum Mediobanca SpA, Assicurazioni Generali SpA şi UniCredit SpA.