Accident cumplit la Reşiţa: Alexandru, copilul de 14 ani lovit de copac, se afla pe scaunul din dreapta. Postare cutremurătoare a părinţilor

A fost coşmar în vestul ţării din cauza ninsorii viscolite. Zeci de maşini au rămas blocate în zăpadă pe Semenic, însă, din păcate, au avut loc şi tragedii.

05 feb. 2023, 08:41

Accident grav sâmbătă seara la Reşiţa. O familie se întorcea fericită de la schi, când un copac smuls din rădăcini de vântul puternic a căzut peste maşină. Din păcate, băieţelul de 14 ani, aflat pe scaunul din dreapta şoferului, a fost cel mai expus impactului. Două ore au încercat în zadar paramedicii SMURD să-l readucă la viaţă, însă nu s-a mai putut face nimic. Părinţii au făcut atacuri de panică, şi-au revenit la spital, dar vor rămâne marcaţi toată viaţa de tragedie.

Părinții îndurerați își plâng acum fiul și abia au mai avut tăria de a mai posta un mesaj pe pagina de socializare. „Cu infinită durere și lacrimi pe terminate vă anunțăm că unicul nostru fiu și campionul nostru, a încetat din viața ieri într-un tragic și nedrept accident.”, a scris tatăl băiatului.

Alexandru era un tânăr handbalist și făcea parte din echipa CS Giroc-Chișoda. Toți membrii și colegii clubului sportiv îi plâng acum moartea.

„Cu infinită durere și lacrimi pe terminate vă anunțăm că unicul nostru fiu și campionul nostru, a încetat din viață ieri într-un tragic și nedrept accident”, au transmis părinţii devastaţi de durere.

Un apel la 112 anunța faptul că un copac a căzut peste un autoturism aflat în trafic, la intrarea în municipiul Reșița, dinspre cartierul Cuptoare, în zona Minda. „O persoană este inconștientă. În mașină se aflau 4 persoane, conform primelor informații. Intervine Detașamentul de Pompieri Reșița, Serviciul de Ambulanță Județean, Inspectoratul de Poliție Județean.“, transmite ISU „Semenic“, în timpul intervenției.

Viscolul face ravagii. Copac căzut peste o maşină în mers, un copil a murit. IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe

Potrivit aceleiași surse, „în urma accidentului, 3 persoane au fost transportate la spital: un minor de sex masculin (găsit inconștient) și părinții acestuia cu atac de panică. Nu sunt alte victime. Se acționează pentru eliberarea carosabilului și reluarea traficului.“

Potrivit Poliției județului, „în această după-amiază, la ora 16.20, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați despre faptul că în zona Minda un copac a căzut peste un autoturism. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 43 de ani conducea un autoturism, pe DJ 582, din direcția Cuptoare către Reșița, peste autoturismul condus de acesta a căzut un copac. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unui minor de 14 ani, care a fost transportat de urgență la spital. În acest moment polițiștii efectuează cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment. Din păcate, în urmă cu puțin timp a fost declarat decesul minorului.“

FOTO şi VIDEO: O avalanşă a îngropat cabana Capra în nămeţi. Circulaţie închisă sau restricţionată pe tronsoane din A1

38 de persoane și-au pierdut viața anul trecut, pe drumurile din Caraș-Severin!


Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin a făcut public raportul de activitate pe anul 2022, raport în care se regăsește și o analiză a dinamicii accidentelor grave de circulaţie petrecute pe soselele din județ pe parcursul anului trecut.

Conform datelor transmise de Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, numărul accidentelor rutiere cu victime înregistrate în 2022 în judeţ este comparativ cu cel din anul 2021: 338 accidente în 2021 și la 337 în 2022. Numărul persoanelor grav rănite în aceste accidente scade și el ușor de la 71 în 2021 la 67 în 2022. De asemenea, scade și numărul răniților ușor, de 401 la 391. Numărul accidentelor grave scade de la 92 la 81, crescând însă numărul persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere de la 37 în 2021 la 38 în 2022.

În ceea ce privește cauzele accidentelor, cel mai des se regăsește nerespectarea regimului legal de viteză – 87 accidente (sub cele două forme, cumulat, viteza neregulamentară şi viteza neadaptată la condițiile de drum), rămâne principala cauză la nivelul județului (la fel ca în 2021), neacordarea priorității vehiculelor – 38 accidente, nerespectarea distanței între vehicule – 35 accidente, dar și indisciplina pietonală – 34 accidente.