Accident cumplit, un autocar s-a răsturnat în prăpastie: 20 de morţi şi 15 răniţi grav VIDEO

Echipele de salvare au acţionat peste nouă ore pentru a descarcera răniţii şi a-i transporta la diverse spitale din regiune.

16 oct. 2022, 07:46

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite într-un accident de autocar sâmbătă în sud-vestul Columbiei, a anunţat poliţia locală, scrie AFP.

Printre răniţi se numără o fetiţă de trei ani şi un băieţel de opt ani. Accidentul s-a petrecut pe autostrada pan-americană şi, „din păcate, avem un bilanţ de 20 de morţi”, a declarat presei căpitanul de poliţie responsabil cu traficul în departamentul Narino.

Autocarul care circula între portul Tumaco şi oraşul Cali s-a răsturnat pe drum sâmbătă dimineaţă din cauza unei „defecţiuni mecanice”, a adăugat această sursă.

Potrivit colonelului Oscar Lamprea, responsabil cu traficul şi transport în cadrul poliţiei naţionale, „ipoteza este o avarie a sistemului de frânare”‘.

Carnaj pe un poligon din Belgorod, Rusia. Doi recruţi au deschis focul. Sunt cel puţin 11 morţi şi 15 răniţi. Ruşii au numit incidentul „atentat”
Concluziile preliminare indică faptul că şoferul a pierdut controlul autocarului la ieşirea dintr-o curbă în condiţii de vizibilitate redusă din cauza ceţii.

Echipele de salvare au acţionat peste nouă ore pentru a descarcera răniţii şi a-i transporta la diverse spitale din regiune, mai scrie AFP.

Autocar cu 40 de pasageri, accident grav în Buzău cu maşina de pompieri

Evenimente rutiere, soldate cu multiple decese şi persoane rănite, care au avut loc, la nivel mondial, pe parcursul anilor 2021 şi 2022:

2022

18 septembrie – Douăzeci şi şapte de persoane au murit într-un accident de autobuz produs în sud-vestul Chinei, pe o autostradă din provincia muntoasă Guizhou.

20 august – Şaisprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 21 au fost rănite într-un accident produs între un autocar şi o ambulanţă pe o autostradă din sud-estul Turciei.

22 iulie – Treizeci de persoane au murit carbonizate şi alte câteva au fost grav rănite într-un accident între două autobuze şi un autoturism pe o şosea din statul Kaduna, în nord-vestul Nigeriei.

11 iunie – Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite într-un accident rutier produs în nord-vestul Turciei. Un microbuz, care transporta persoane la o nuntă, a intrat în coliziune cu un camion în districtul Dursunbey din Balikesir.

3 mai – Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte 12 au fost rănite într-un accident rutier grav petrecut în vestul Ucrainei. În accident au fost implicate mai multe vehicule: un autocar, un microbuz şi o autocisternă.

31 martie – Un autocar care transporta muncitori a căzut într-o râpă în sudul Braziliei, iar 10 persoane au murit şi 21 au fost rănite. Accidentul a avut loc pe un drum în apropiere de Sapopema, oraş situat la 300 de km de Curitiba, capitala statului Parana.
20 martie – Şase persoane au murit şi 26 au fost rănite după ce un autovehicul a intrat în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării.
18 martie – Nouă persoane au murit în statul american Texas, după ce un băiat de 13 ani, care conducea un pick-up, a intrat frontal într-o camionetă în care se afla şi o echipă universitară de golf. Poliţia locală a informat că şase jucători de golf de la Universitatea Southwest (New Mexico) şi antrenorul lor şi-au pierdut viaţa în accident. Adolescentul de 13 ani şi tatăl său de 38 de ani au murit şi ei.

30 ianuarie – Nouă persoane şi-au pierdut viaţa într-un carambol provocat de un şofer care a ignorat culoarea roşie a semaforului, intrând în coliziune cu alte cinci autovehicule, în oraşul Las Vegas (statul Nevada, vestul SUA).
8 ianuarie – Două vehicule ce transportau pasageri s-au ciocnit în peninsula egipteană Sinai, provocând moartea a 17 persoane. De asemenea, 17 persoane au fost rănite.

2021
26 noiembrie – Cel puţin 19 persoane care mergeau la un pelerinaj religios în Mexic au murit într-un accident de autocar, iar alte 20 au fost rănite. Pelerinii din statul vecin Michoacan mergeau la sanctuarul catolic din Chalma, al doilea cel mai important loc de pelerinaj din Mexic. Autocarul s-a izbit de o casă.
23 noiembrie – Cel puţin 45 de persoane, printre care cinci copii, au murit în Bulgaria, într-un accident de autocar care a luat foc. Accidentul a avut loc pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia. Autocarul a izbit bariera de protecţie.
6 noiembrie – Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi trei rănite într-un accident rutier implicând mai multe vehicule, produs pe o autostradă din centrul Mexicului.
3 noiembrie – Cel puţin 26 de persoane au murit, după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un şanţ în Kashmirul administrat de Pakistan.

20 octombrie – 19 persoane au murit după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau într-un sens giratoriu din Cairo. Camionul a intrat pe contrasens lovind microbuzul şi provocând moartea şoferului şi a celor 18 pasageri.

6 septembrie – Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 13 au fost rănite în Bolivia după ce un autocar a căzut într-o râpă 400 de metri, în apropiere de localitatea Keraya din centrul ţării.

31 august – Cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite după ce un autocar s-a prăbuşit într-o râpă, în centrul statului Peru.
28 august – Cel puţin 16 persoane au murit în Peru, pe ruta montană Cotabambas-Cusco, după ce autobuzul în care se aflau a părăsit carosabilul şi a căzut într-o prăpastie cu adâncimea de 200 de metri.
15 august – Opt persoane au murit într-un accident pe o autostradă din Ungaria, la 70 de kilometri sud-vest de Budapesta.
8 august – 14 persoane au murit şi 18 au fost rănite într-un accident de autobuz în provincia turcă Balikesir.
4 august – Cel puţin 40 de persoane au decedat şi alte 33 au fost rănite într-un accident rutier în Mali. Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de oraşul Segou.

12 aprilie – 20 de pasageri au murit, alţi 14 au fost răniţi într-un accident de autobuz în Peru, în regiunea nordică Ancash.

2 martie – O coliziune între un vehicul supraîncărcat cu pasageri şi un camion s-a soldat cu 13 morţi, în sudul Californiei.

16 februarie – Un autobuz s-a prăbuşit în albia unui râu din apropierea oraşului indian Satna, din Madhya Pradesh, accidentul soldându-se cu 53 de morţi.
6 februarie – Şase persoane au murit şi alte 40 au fost rănite într-un accident rutier, produs în apropiere de Przemysl, sud-estul Poloniei, după ce un autocar cu 57 de persoane la bord, a părăsit carosabilul.

27 ianuarie – O coliziune între un autobuz şi o cisternă s-a soldat cu 53 de morţi şi 29 de răniţi în apropierea oraşului Dschang, din Camerun.