Carmen Iohannis, criticată dur de designeri vestimentari pentru ţinuta de la învestitură

Duminică a avut loc ceremonia de învestire a noului preşedinte al României. Cum protocolul cere ca actualul preşedinte şi noul şef de stat să vină însoţiţi la eveniment de către soţiile lor, atât Carmen Iohannis, cât şi Maria Băsescu au fost alături de soţi.

RomaniaTV.net
22 dec. 2014, 09:24

Tot protocolul impune şi un dress code care trebuie respectat cu sfinţenie, deoarece ceremonia de investire este un eveniment solemn şi prestigios.

Ţinuta pe care a ales să o poarte Carmen Iohannis la ceremonie a iscat numeroase controverse. Prima doamnă a purtat o rochie de vară, ce nu depăşea linia genunchilor, care avea totodată şi mâneci scurte şi care ieşea în evidenţă datorită imprimeului floral.

Cei mai renumiţi designeri s-au apucat imediat să analizeze ţinuta, iar rezultatele lor au fost surprinzătoare, pentru că unele analize au fost pro Carmen Iohannis, iar altele contra.

Printre designerii care au analizat atât ţinuta Primei Doamne, dar şi ţinuta Mariei Băsescu a fost şi Adina Buzatu, care a criticat-o dur pe Carmen Iohannis, scrie WoWBiz.

Klaus Iohannis,recepţie la Cotroceni, după învestire. Simona Halep şi Victor Rebengiuc, printre invitaţi VIDEO

„La doamnă, ţinuta este nepotrivită pentru această ocazie, atât din punct de vedere cromatic, cât şi din punct de vedere al croiului. Rochia trebuia să fie cel puţin două palme mai lungă şi cu mâneci trei sferturi, sau chiar lungi şi obligatoriu de culoare închisă, datorită solemnităţii.

La ceremoniile de acest fel se impune un dress code clar, fără nicio portiţă de ieşire. Adică nu merg inovaţiile. În plus, rochia pe care a purtat-o doamna Carmen Iohannis are o alură văratică. Astfel de derapaje sunt normale la început. Cu siguranţă, Carmen Iohannis urmează să apeleze la sfaturile specialişţilor care o vor iniţia în regulile evenimentelor cu protocol înalt”, a explicat Adina Buzatu. 

Tot Adina Buzatu a mai analizat şi ţinuta actualului Preşedinte: „Aşa cum ne-a obişnuit domnul Iohannis a abordat o ţinută clasică. De data aceasta, însă, croiul costumului l-a avantajat, mânecile sacoului nu au mai fost prea lungi. Deci evoluţia sa vestimentară se vede şi o apreciez”.

De asemenea, stilista a dorit să analizeze şi ţinuta fostului cuplu prezidenţial, care a fost foarte apreciată: „La cuplul prezidenţial se vede experienţa de 10 ani. Maria Băsescu a fost o prezenţă discretă ca de obicei şi bine pusă la punct. Ţinuta sa a avut lungimea şi croiul potrivit. La domnul Băsescu evoluţia în cei 10 ani este enormă. Amintiţi-vă cum arăta dânsul în trecut şi priviţi-l cât de impecabil s-a prezentat în ultimul timp”.

La nici o zi de la aceste analize, Adina Buzatu a dorit să îţi rectifice declaraţiile şi pe pagina sa de socializare şi-a postat un mesaj în care explică modul în care a abordat această situaţie:

„Dragilor, doamna Iohannis este o prezenţă discretă, fină şi elegantă. O respect pentru toate acestea dar în primul rând pentru normalitate, atât de rar întâlnită în peisajul autohton. Are o siluetă de invidiat, motiv pentru care ţinuta de ieri i s-a potrivit de minune. Doar că nu la acel eveniment solemn.

Comentariile mele s-au referit la nerespectarea protocolului care, la acel nivel este strict. Nu există loc de derapaje. Sunt convinsă că echipa de la Cotroceni se va ocupa ca, de acum inainte, Prima Doamna sa fie corect imbracata in tinute care sa o puna in evidenţă respectând totodată regulile de protocol. Îi urez mult succes în noua etapă!”.

Citeşte şi  Mircea Badea, ATAC DUR la adresa lui Carmen Iohannis