Admitere facultate 2016. La 3 dintre cele 5 mari universităţi din Iaşi înscrierile s-au încheiat. Unde se mai primesc dosare

Sesiunea de admitere la universităţile de stat din Iaşi se apropie de final. La trei dintre cele cinci mari universităţi, înscrierile s-au încheiat deja: Universitatea "Al.I. Cuza", UMF şi Universitatea de Arte "G. Enescu". La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ştefănescu de la Brad" şi Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", înscrierile continuă până astăzi, respectiv până pe 31 iulie.

26 iul. 2016, 08:59
Admitere facultate 2016. La 3 dintre cele 5 mari universităţi din Iaşi înscrierile s-au încheiat. Unde se mai primesc dosare

La „Cuza”, cele mai mari ultime medii s-au înregistrat la Facultatea de Matematică, unde ultima medie la buget a fost 9,30, iar la taxă – 9,20, scrie ziaruldeiasi.ro. La Facultatea de Litere, ultimul admis la buget a avut media 6,41, înregistrată la domeniul Limbă şi literatură, iar cea mai mică medie de la taxă a fost 6.00, înregistrată la acelaşi domeniu. La Filosofie, ultima medie la buget a fost 6,81, înregistrată la Facultatea de Filosofie, iar ultima medie de la taxă a fost 6,15, înregistrată la aceeaşi facultate.

Citeşte şi REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2016 IASI „G.T. POPA”: Concurenţă mai mare la asistenţi medicali

Cu cele mai mari medii la această facultate s-a intrat la Ştiinţe ale Comunicării, unde ultima medie la buget a fost 9.00 iar ultima la taxă – 8,06. La Facultatea de Geografie, ultima medie la buget a fost 6,06, iar ultima la taxă – 7,71. Această situaţie este din cauza faptului că locuri la taxă sunt doar la domeniul Geografie, la restul existând doar înscrisi pe locuri bugetate. La Facultatea de Psihologie, ultima medie la buget a fost 7,45, iar la taxă – 7,01; la Facultatea de Chimie, ultima medie la buget a fost 8,58, iar la taxă – 9,28, aici înregistrându-se un singur candidat care a cerut special loc la taxă.

Şi la Facultatea de Educaţie fizică şi Sport s-au afişat rezultatele admiterii în cursul zilei de ieri. Ultima medie la buget a fost 7,71, iar la taxă – 7,00. La Facultatea de Istorie, ultima medie la buget a fost 7,26, iar la taxă – 6,21; la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, ultima medie la buget a fost 6,90, iar ultima la taxă – 6,07. La restul facultăţilor din cadrul Universităţii „Cuza”, rezultatele se vor afişa în cursul zilei de astăzi.

Aici, înscrierile continuă

USAMV – La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi s-au înscris până în prezent 1.127 de candidaţi, pe cele 684 de locuri la buget şi cele 412 locuri la taxă. La Facultatea de Agricultură s-au depus 395 de dosare, la cea de Horticultură – 134 dosare, la Facultatea de Zootehnie – 283 de dosare, iar la Medicină Veterinară – 318 dosare. La USAMV, înscrierile se vor încheia astăzi, la ora 16, la această universitate perioada de înscrieri prelungindu-se cu o zi. Înmatricularea va avea loc în perioada 27-30 iulie.

Citeşte şi REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2016 „CAROL DAVILA”: Concurenţă mare, departajare la sutimi. Site-ul UMF Cariol Davila a căzut

UTI – La Universitatea Tehnică s-au înscris până ieri, la ora 14, un număr de 2.840 de candidaţi pe cele 4.417 locuri. La Facultatea de Automatică şi Calculatoare s-au depus 590 de dosare (înscrierea s-a terminat, doi candidaţi pe loc bugetat), la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului – 106 dosare, la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii – 189 de dosare, la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial – 176 de dosare, la Electrotehnică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei – 625 de dosare (înscrierile s-au terminat, doi candidaţi pe loc), la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică aplicată – 340 de dosare. Urmează Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului – 144 de dosare, Facultatea de Mecanică – 352 de dosare, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor – 41 de dosare, Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial – 112 dosare şi Facultatea de Arhitectură – 165 de dosare (înscrierile s-au terminat, doi candidaţi pe loc). La Universitatea Tehnică, înscrierile la celelalte 8 facultăţi au loc până duminică, 31 iulie.