INCREDIBIL: Un băiat de 14 ani şi-a abuzat sexual sora de 9 ani

Un băiat de 14 ani din localitatea vasluiană Zorleni a fost trimis în judecată, luni, de procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui sub acuzaţia de viol şi incest, după ce şi-a abuzat sexual sora în vârstă de nouă ani, faptă recunoscută de adolescent şi demonstrată de medicii legişti.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 17:26
INCREDIBIL: Un băiat de 14 ani şi-a abuzat sexual sora de 9 ani

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, băiatul şi-a dezvirginat, apoi şi-a violat sora în locuinţa în care cei doi sunt crescuţi şi îngrijiţi de mama lor, copiii provenind dintr-o familie dezorganizată, informează Mediafax. Astfel, adolescentul a profitat de faptul că într-o după-amiază a rămas singur cu fata de nouă ani, mama lor fiind plecată la serviciu. Abia a două zi, fetiţa i-a mărturisit mamei ce i s-a întâmplat, ulterior fiind sesizată Poliţia.

„Pe parcursul anchetei, minorul a recunoscut că şi-a abuzat sexual sora, faptă pe care susţine că o regretă enorm. De altfel, ca probă la dosarul ajuns în instanţă este depus şi certificatul medico-legal din care reiese că fetiţa a fost dezvirginată. Băiatul a fost expertizat psihiatric, stabilindu-se că fapta a comis-o cu discernământ. Cel mai probabil a fost vorba de un puseu hormonal”, a declarat, luni, şeful Secţiei Cercetări Penale din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, Liliana Deciu.

Potrivit sursei citate, adolescentul va fi judecat în libertate, el fiind scos din familie şi preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui într-un centru de plasament. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 12 ani de închisoare, fiind vorba de o înjumătăţire a pedepsei ţinând cont că este minor.