Adolescenta cu corp de BĂTRÂN a murit la 17 ani. Cum a „îmbătrânit” 100 de ani

O adolescentă în vârstă de 17 ani suferind de o boală genetică rară care determină îmbătrânirea organismului cu o rapiditate de opt ori mai mare decât cea normală a murit la vârsta de 17 ani având o înfățișare de persoană extrem de vârstnică, informează BBC.com.

04 apr. 2015, 10:03
Adolescenta cu corp de BĂTRÂN a murit la 17 ani. Cum a „îmbătrânit” 100 de ani

Hayley Okines, din orașul Bexhill (comitatul East Sussex) a devenit cunoscută ca fiind „adolescenta în vârstă de 100 de ani”, datorită eforturile sale de a crește gradul de conștientizare a publicului în legătură cu progeria, îmbătrânirea prematură sau sindromul Hutchinson-Gilford Progeria, potrivit Agerpres.

Mama ei, Kerry, a anunțat că moartea tinerei a survenit joi seara, iar tatăl ei, Mark, a declarat că Hayley a fost tratată pentru pneumonie și se întorsese pentru scurt timp acasă de la spital în ziua în care a murit.

VEZI ŞI Cele mai bizare boli ale lumii GALERIE FOTO

Hayley, care la vârsta de 14 ani a publicat o autobiografie, a avut o serie de apariții publice în care a vorbit despre starea ei și maladia de care suferea.

Adolescentei i se spusese ca nu va trăi mai mult de 13 ani, dar ea a fost supusă în SUA unui tratament medicamentos de pionierat care a ajutat-o să își prelungească viața.

Progeria provoacă îmbătrânirea accelerată, persoanele care suferă de acest sindrom având probleme cardiace, de stagnare a creșterii în înălțime, de pierdere a grăsimii corporale și a părului. Această maladie afectează un număr de 124 de copii din întreaga lume, precizează BBC.

Persoana care a trăit cel mai mult cu această boală a fost Leon Botha, pictor și interpret de muzică sud-african, care a decedat la vârsta de 26 de ani, în anul 2011.

Citeşte şi INCREDIBIL O fată de 14 ani are trupul unei femei de 105 ani VIDEO