Adrian Streinu-Cercel a făcut anunţul. Condiţiile care trebuie respectate pentru ca pandemia de COVID-19 să ia sfârşit în opt săptămâni

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Matei Balș" din București, a anunțat că pandemia de coronavirus s-ar putea încheia în aproximativ opt săptămâni, însă pentru asta cetăţenii ar trebui să respecte o serie de reguli stricte.

22 sept. 2020, 05:23
Adrian Streinu-Cercel a făcut anunţul. Condiţiile care trebuie respectate pentru ca pandemia de COVID-19 să ia sfârşit în opt săptămâni

Adrian Streinu-Cercel știe cum putem izola virusul, masca de procție având un rol esențial. Însă aceasta trebuie purtată corespunzător.

„În ultima perioadă am văzut mesaje de genul: „Haideți să izolăm virusul, nu să ne izolăm pe noi!”. Absolut corect! Acest slogan este foarte bun. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de noi. Dacă nu avem grijă de noi, nu ne apără nimeni. Oricât de puternic ar fi statul, uitați-vă la SUA, degeaba! Sfatul meu este: haideți să ne protejăm pe noi înșine! Pentru a ne proteja pe noi înșine trebuie să purtăm mască tot timpul. Am ieșit din casă, am ieșit cu masca pe figură. Masca trebuie să acopere și nasul, și gura! Banda metalică de deasupra trebuie amprentată pe conturul nasului și al obrajilor. Dacă este pusă de formă, lasă zone prin care aerul pătrunde și, o dată cu aerul care pătrunde, evident că poate pătrunde și virusul. Dacă aceste lucruri ar fi puse în practică, în decurs de șase-opt săptămâni, am putea să izolăm circulația virusului. Cei care nu vor să poarte mască, nu au decât să facă ce doresc, dar să-și asume și riscul îmbolnăvirii!”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu Cercel, avertisment teribil despre turnura neaşteptată luată de coronavirus. „Vor să înţeleagă, bine! Nu, iarăşi bine!”

Managerul Institutului „Matei-Balș” din București s-a declarat foarte îngrijorat de explozia de cazuri noi de coronavirus, în țările din Europa, în condițiile în care, în ultimele zile, la Beijing nu a mai existat niciun infectat.

„În Spania apar cam 14.000 de cazuri pe zi, iar în Franța 13.000 de cazuri pe zi, ceea ce este cu totul și cu totul alarmant. Ceea ce este și mai interesant este că Elveția vine ușor din spate cu aproape 500 cazuri noi pe zi. La extremitatea cealaltă este China care a înregistrat 14 cazuri mari și late. Sunt cazuri de import. Și niciun caz nu a fost înregistrat în ultimele zile, la Beijing, ceea ce este wow! Asta demonstrează că se poate, dar se poate cu disciplină. Atunci când disciplina lipsește în contextul unei astfel de epidemii, lucrurile iau întorsături neplăcute”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.


Calendar 2024
Calendar 2024