Aglomerație de nedescris la deschiderea Târgului de Crăciun din Capitală! Cât se stă la coadă la intrare și ce prețuri sunt anul acesta – REPORTAJ FOTO

Îmbulzeală de nedescris în centrul Capitalei! Sute de oameni s-au înghesuit vineri seara să intre la Târgul de Crăciun, organizat în acest an în Piața Universității.

26 nov. 2021, 19:53

Vineri, de la ora 18, s-a dat startul iluminatului festiv în centrul Capitalei și s-a deschis Târgul de Crăciun din Piața Universității. Accesul la târg e permis doar persoanelor vaccinate anti-Covid sau trecute prin boală, acestea fiind nevoite să prezinte certificatul verde. Oameni de toate vârstele s-au înghesuit să intre la târg. S-a stat la coadă aproximativ o jumătate de oră, oamenii fiind nevoiți să își cumpere bilet de intrare și să prezinte certificatul verde.

Prețul biletului de intrare este de 5 lei dacă îl cumpărați online și de 7 lei dacă îl achiziționați de la casa de bilete de la locație. Copiii cu vârsta de până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Întrebați dacă prețul li se pare convenabil, mulți oameni cu care am stat de vorbă au mărturisit că ar fi plătit oricât pentru a intra la Bucharest Christmas Market.

Deși aglomerat, atmosfera ne duce deja cu gândul la magia sărbătorilor de iarnă. La târg veți găsi o mulțime de produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu lipsesc, desigur, nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde. Un pahar de vin fiert în acest an costă aproximativ 7-8 lei, la fel și gogoșile și produsele de patiserie. Decorațiunile de Crăciun sunt mai scumpe în acest an. Ele pornesc de la 35 de lei, iar unele ajung și la câteva sute de lei.

Primele ore de târg nu au fost lipsite nici de incidente. La unele standuri de mâncare și la câteva căsuțe s-a oprit curentul. Din fericire, totul a durat doar în jur de zece minute, iar oamenii și-au văzut mai departe de voia bună.

Bradul de Crăciun, realizat din lemn ecologic și cu o înălțime de 15 metri, este punctul de atracție al Târgului de Crăciun.  Împodobit cu o mulțime de beculețe și ornamente sculptate, atrage toate privirile. Atmosfera te introduce din primele momente în perioada celor mai frumoase sărbători ale anului. Atât copiii, cât și adulții, au fost luați la dans de animatorii îmbrăcați în oameni de turtă dulce.

Începând de vineri, 26 noiembrie, și până pe 26 decembrie puteți merge zilnic la Târgul de Crăciun, între orele 12.00 la 22:00.

Citește și Regulamentul de participare și acces la Bucharest Christmas Market

Cine e exceptat de la prezentarea certificatului verde

Anul acesta, din cauza contextului epidemiologic actual, conform legislației în vigoare, accesul participanților este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19.

Sunt exceptați de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre situațiile prevăzute mai sus.