Al cincilea dintre cei şapte tineri de la Vaslui condamnaţi pentru viol a fost eliberat, în baza recursului compensatoriu

Al cincilea dintre cei șapte tineri condamnați în urmă cu patru ani pentru sechestrarea și violarea, în 2014, a unei tinere de 18 ani, a fost eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu. Procurorii nu au contestat decizia Judecătoriei Vaslui.

10 mai 2019, 10:52
Al cincilea dintre cei şapte tineri de la Vaslui condamnaţi pentru viol a fost eliberat, în baza recursului compensatoriu

Judecătoria Vaslui a admis, în 16 aprilie, propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Vaslui, privind eliberarea condiţionată a lui Paul Andrei Burlacu, înaintea executării integrale a pedepsei de 8 ani şi 8 luni închisoare, din sentinţa din 2015, scrie mediafax.ro.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au explicat, pentru Mediafax, care este motivul pentru care nu au contestat hotărârea.

Citeşte şi Vasluian cotonogit de iubită, după ce, la beţie, şi-a jelit fosta nevastă

„Nu a fost contestată. Sunt îndeplinite condițiile. Au fost verificate condițiile vizavi de fracția legală, fracție legală care într-adevăr a fost diminuată datorită recursului compensatoriu, dar nu a fost factor determinant. S-au verificat și celelalte condiții: buna conduită, achitarea prejudiciului către partea vătămată, comportamentul, participările la activitățile din penitenciar, s-au verificat toate. În baza recursului a câștigat câteva zile. A fost și acesta un factor”, a declarat, corespondentului Mediafax, Florin Scripcă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

În noiembrie 2014, 7 tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi, fiind acuzaţi că au oprit o fată care se întorcea de la şcoală, au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Apoi, cei 7 au fost cercetați sub control judiciar, după care au fost din nou arestaţi, în urma reacţiilor puternice din partea societăţii civile.

Un an mai târziu, pedepsele celor şapte tineri din Văleni au fost majorate, fiind cuprinse între şase şi 10 ani de închisoare, potrivit unei decizii definitive a Curții de Apel Iaşi.

Patru dintre ei au ieșit din închisoare începând cu vara anului trecut, fiind eliberați condiționat.