ALERTĂ COD PORTOCALIU. Descărcări electrice, grindină şi vijelii în cea mai mare parte a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat un nou Cod Portocaliul şi Galben valabile joi, 25 iunie 2020. În cea mai mare parte a ţării vor perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. 

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 14:18

Codul Galben este valabil începând de astăzi, 25 iunie 2020, de la ora 16:30 până mâine, 26 iunie 2020, ora 2:00. Vor fi prezente fenomene precum instabilitate atmosferică temporar accentuată, vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă, vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată. 

În intervalul menționat, în nordul, nord-vestul, centrul, sudul și sud-estul țării și pe arii restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Zonele afectate sunt vizile pe hartă. 

 

Codul Portocaliu va fi valabil începând cu 25 iunie, de la ora 16:30 până la ora 23:00. Fenomenele vizate vor fi cantități de apă însemnate şi instabilitate atmosferică accentuată. 

Locuri afectate: Local în Muntenia, Transilvania, Maramureș, la munte și pe arii restrânse în Dobrogea, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.