Alertă în Marea Neagră: Rusia a adus 6 nave şi 2 submarine în zonă, toate echipate cu rachete de croazieră

Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei a raportat pe 8 mai că navele sunt pregătite pentru luptă şi sunt echipate cu peste 50 de rachete de croazieră.

09 mai 2022, 08:34
Alertă în Marea Neagră: Rusia a adus 6 nave şi 2 submarine în zonă, toate echipate cu rachete de croazieră

Armata ucraineană a anunţat că Rusia desfăşoară 6 nave şi 2 submarine în apropierea Ucrainei în Marea Neagră, notează The Kiev Independent.

Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei a raportat pe 8 mai că navele sunt pregătite pentru luptă şi sunt echipate cu peste 50 de rachete de croazieră.

Parada de 9 mai. Putin îşi etalează arsenalul în Piaţa Roşie şi transmite un mesaj ferm Ucrainei: „Astăzi, nazismul ridică din nou capul. E datoria noastră să-l împiedicăm” GALERIE FOTO

De asemenea, Comandamentul a anunţat că ucrainenii au distrus duminică a distrus două lansatoare de rachete multiple ruseşti, un tanc, un sistem de rachete antiaeriene, două drone şi un elicopter, dar au murit şi 51 de soldaţi ruşi.

Dîncu, despre navele ruseşti din Marea Neagră distruse de ucraineni cu drone: Cred că aceste nave încercau să supravegheze această zonă, să calculeze traficul

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că acele două nave de mici dimensiuni care au fost observate la gurile Dunării şi care au fost scufundate de către armata ucraineană cu ajutorul dronelor cel mai probabil aveau misiunea de a supraveghea zona, în condiţiile în care Rusia nu controlează acel teritoriu şi dinspre Ucraina intră în România transporturi de cereale.

„Cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial”. Ministrul Dezvoltării din Germania se teme că vor fi milioane de morți din cauza războiului lui Putin.

„Erau două nave de mici dimensiuni, nu erau nave foarte mari, dar erau nave care supravegheau acest spaţiu, supravegheau, probabil voiau să observe şi mişcarea ucrainenilor pe canal şi probabil că, aşa cum a anunţat propaganda rusă în ultima vreme, sunt îngrijoraţi de faptul că nu au reuşit să blocheze totalmente Ucraina şi se organizează transport de cereale spre portul Constanţa şi în zona gurilor Dunării. Deci cred că aceste nave încercau să supravegheze această zonă, să calculeze traficul, să vadă, probabil, ceea ce se întâmplă în această zonă. Au fost scufundate însă şi probabil că informaţiile nu au mai ajuns acolo unde trebuiau să ajungă”, a declarat Vasile Dîncu, marţi seară, la Digi 24.

„Cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial”. Ministrul Dezvoltării din Germania se teme că vor fi milioane de morți din cauza războiului lui Putin

El a arătat că autorităţile române sunt „îngrijorate” de faptul că Insula Şerpilor, situată la 22 de mile marine de graniţa României, este zonă de conflict, disputată de Rusia şi Ucraina.

Două nave ruseşti de patrulare din clasa Raptor au fost distruse, luni dimineaţa, în apropiere de Insula Şerpilor în atacul unei drone ucrainene Bayraktar, potrivit comandantului Forţelor aeriene ucrainene, citat de Ministerul ucrainean al Apărării, a relatat CNN.